« Glazba
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
GRAMMY 2015

Sam Smith osvojio četiri Grammyja

Smith je potvrdio svoju status jedne od trenutno najvećih pop zvijezda u svijetu, samo devet mjeseci od objavljivanja svog debitantskog albuma

Fotografija vijesti
Više o

Paul McCartney

,

Grammy

,

Sam Smith

,

Pharell Williams

Britanski soul pjevač Sam Smith, koji je ove godine objavio debitantski album In the Lonley Hour osvojio je četiri Grammy nagrade na sinoćnjoj dodjeli u Los Angelesu.

Dvadesetdvogodišnji Smith je najboljim proglašen u kategorijama Singl godine, Pjesma godine (Stay With Me), Najbolji novi umjetnik i Najbolji pop album.

Beckov Morning Phase je najbolji album godine i najbolji rock album. St. Vincent osvojila je nagradu za najbolji alternativni album, Kendrick Lamar ima najbolju rap pjesmu, a Eminem je najbolji rap album.

Prestižne nagrade doma nose i Pharell Williams, Beyonce i Rosanne Cash koji su osvojili po tri Grammyja, no pobjednik večeri je svakako Smith, koji je potvrdio svoju status jedne od trenutno najvećih pop zvijezda u svijetu, samo devet mjeseci od objavljivanja svog debitantskog albuma.

Među onima koji su nastupili tokom sinoćnje svečanosti su Madonna, Katy Perry, Rihanna, Kanye West i Sir Paul McCartney.

Pharell Williams osvojio je Grammy za najbolji suvremeni urbani album, a njegov svjetski hit "Happy" najbolji je muzički video, te najbolja solo izvedba.

"Drunk in Love", hit koji je Beyonce snimila u suradnji sa suprugom Jay-Zijem najbolja je R&B izvedba i R&B pjesma. Pjevačica je dobila nagradu za najbolji "surround" album.

Rosanne Cash, kći legendarnog Johnnyja Casha, također je osvojila tri nagrade, za najbolju izvedbu američke tradicionalne glazbe, najbolji Americana album, te za najbolju pjesmu američke glazbe.

09.02.2015. 11:59:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh