« Žene
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
Bivši je bivši

Šaljete poruku bivšemu? Nemojte!

Postoje tri koraka koja morate prijeći u vašem planu da nastavite dalje nakon prekida, a u sva tri najveću ulogu ima vaš telefon

Riješite se telefona :)
Riješite se telefona :) (Arhiva)
Više o

prekid veze

,

oporavak

,

bivši partneri

Možda ste doživjeli onaj prekid nakon kojega jednostavno ne možete prestati misliti na njega. Razmišljate o tome što on sada radi, gdje je, s kim je, misli li možda sad o vama. Držite telefon danonoćno uza se da slučajno ne biste propustitili poruku, jer što ako se predomislio? Dirate mobitel svake svije sekunde čekajući njegovu poruku ili ste u napasti vi mu je sami poslati.

Mobitel vam postaje najgori neprijetelj. Mučite se mislima koje za vas nisu zdrave, a nimalo vam neće pomoći.

Oporavak od takvog prekida može biti dugotrajan, pogotovo ako ste vi oni koji su bili ostavljeni. No, postoje tri koraka koja morate prijeći u vašem planu da nastavite dalje, a u sva tri najveću ulogu ima vaš telefon.

No, najprije, evo nekoliko stvari koje nikako ne smijete činiti: 

Gledati zajedničke fotografije.

Izolirati se s čokoladom i kolačima (jer tako ćete se jedino udebljati)

Pratiti ga na Facebooku i lajkati mu sve slike koje još niste.

Dosađivati prijateljima upornim pričama o njemu.

Svi ti otrovni koraci samo će vam smanjiti šanse da se pomaknete s mrtve točke i zadržat će vam pažnju na njemu, a to je upravo ono što ne želite. Od svega toga samo ćete mu se opet željeti javiti, dok je to upravo suprotno od toga što je dobro za vas. Tako da, spustite telefon. 

Vaš plan je sljedeći:

1. Podsjetite se da ništa dobroga ne može proizaći iz slanja poruke

Rana od prekida još je svježa i, javio se on ili ne, samo će vas još više boljeti. Ali što ako želim da budemo prijatelji? Stvarno? Stvarno sad želite biti njegova prijateljica? Sve dok vaše rane nisu zacijelile, svaki kontakt koji ostvarite s njime samo će produljivati vaše vrijeme 'oporavka'. Ne možete na vašu vezu gledati objektivno sve dok ga ne prebolite, a ne možete ga preboliti ako ga konstano ganjate.

2. Prestanite ljenčariti

Svakako si uzmite vremena za odmor. Pogledajte omiljene serije ili filmove ili pročitajte knjigu. Ali nakon nekoliko dana izolacije, počnite voditi normalan život, planirajte događaje i počnite se družiti. Najbolje što možete napraviti za sebe je voditi aktivan život. Tako nećete imati vremena razmišljati o bivšemu, a pritom ćete se i dobro zabavljati.

3. Imajte podršku

Okružite se ljudima kojima je stalo do vas, onih koji će vas razvedriti i zbog kojih ćete se osjećati pozitivno. Ako vam netko stalno 'kvoca' o propasti vaše veze, nemojte uopće ulaziti u takvu vrstu rasprave s tim ljudima. Trebate se pobrinuti da budete okruženi enegrijom koja će vam pomoći da prebolite prekid, a ona dolazi iz vaše okoline, okoline koju sami birate.

Ovi koraci podsjetit će vas da je život postojao i prije vašeg prekida, te da on ide dalje, pa zašto ga ne biste živjeli punim plućima? Odmaknite se od iskušenja i uživajte u miru koji zaslužujete.

 

03.08.2017. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh