« Knjiga
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
JEDAN OD NAJBOLJIH

Sajam knjiga u Frankfurtu s 30 hrvatskih nakladnika

Hrvatski nakladnici će na prestižnom Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu od 6. do 11. listopada izložiti 232 naslova

Sajam knjiga u Frankfurtu s 30 hrvatskih nakladnika
Sajam knjiga u Frankfurtu s 30 hrvatskih nakladnika (Neja Markičević/Cropix )
Više o

hrvatski pisci

,

frankfurt sajam knjiga

,

današnji horoskop

Na hrvatskom štandu u petom paviljonu Međunarodnog sajma knjiga u Frankfurtu 30 nakladnika izložit će 232 naslova, izjavio je danas na konferenciji za novinare predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara Zdenko Ljevak. Napomenuo je kako su od Ministarstva kulture za nastup na sajmu dobili 400 tisuća kuna, od kojih je 126 tisuća utrošeno na program, a ostatak na prostor i opremu štanda.

"Pozvali smo nakladnike da se prijave za dobivanje prostor na štandu", rekao je Ljevak, dodavši kako se u zadanom roku prijavila samo Kršćanska sadašnjost, pa će ona na štandu dobiti prostor za vlastiti izlog.

Međunarodni Sajam knjiga u Frankfurtu održat će se od 6. do 11. listopada. Na dan otvaranja svečano će biti otvoren hrvatski štand na kojem će multimedijalni program biti posvećen Tinu Ujeviću povodom 55. obljetnice smrti, napomenuo je predsjednik Povjerenstva za organizaciju programa hrvatskih nakladnika na sajmu Juergen Ehgartner. Izvijestio je kako će na sajmu nastupiti književnici Ludwig Bauer, Miro Gavran, Edo Popović, Sanja Lovrenčić, Ivana Šojat-Kuči i Svjetlan Vidulić.

Eugenija Ehgartner, predstavnica nakladničke kuće Leykam international, istaknula je kako je kriterij za odabir autora bio prevedeno djelo na njemački jezik, objavljen prijevod na drugi jezik te najava prijevoda djela na njemački jezik.

"Osim na štandu, autori će predstavljati svoja djela na forumima", rekla je Ehgartner, dodavši kako će za kraj sajma na hrvatskom štandu u organizaciji Društva bivših studenata i prijatelja zagrebačkog sveučilišta biti priređen program uz 80. obljetnicu života književnice Irene Vrkljan.

Književnik Ludwig Bauer smatra kako autori koji idu u Frankfurt nisu kontroverzni nego istinski pisci te ne podliježu senzacionalizmu.

Miro Gavran je istaknuo kako mu je svaki nastup u Frankfurtu donio sreću, jer bi svaki put nakon toga bili objavljeni prijevodi njegovih knjiga. No, napomenuo je da rezultati sajma dolaze dva do šest mjeseci nakon njegova završetka.

Međunarodni sajam knjiga u Frankfurtu jedan od najvećih sajmova u svijetu, a ovogodišnja zemlja gost je Argentina. (hina/metro-portal)

17.09.2010. 15:09:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh