« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
SPORNI SCUDOVI

SAD zabrinute zbog navodne prodaje raketa Hezbollahu

Sjedinjene Države izrazile su zabrinutost zbog navodne sirijske isporuke dalekometnih projektila Hezbollahu i to su prenijele sirijskoj vladi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

SAD

,

Hezbollah

,

rakete

"Očito je da smo sve više zabrinuti u pogledu naprednog naoružanja koje je navodno isporučeno. Izrazili smo zabrinutost tim vladama i smatramo da je potrebno poduzeti mjere kako bi se smanjili ti rizici i opasnosti", rekao je Robert Gibbs.

Izraelski obrambeni dužnosnici kazali su u srijedu kako vjeruju da Hezbollah ima projektile Scud koji bi mogli pogoditi bilo koju metu u Izraelu, dan pošto je izraelski predsjednik optužio Siriju da je libanonskim gerilcima isporučila to oružje.

Izraelski dužnosnici smatraju da bi to moglo poremetiti stratešku ravnotežu s Hezbollahom, milicijom koju podržava Iran.

Predsjednik Shimon Peres, u govoru u Parizu, optužio je Siriju da igra dvostruku igru - govori o miru dok "isporučuje Scudove Hezbollahu kako bi prijetio Izraelu", po priopćenju njegova ureda.

Sirijsko veleposlanstvo u Washingtonu odbacilo je te optužbe, optuživši Izrael da pokušava skrenuti pozornost s pitanja o izraelskom nuklearnom programu.

Vjeruje se da Izrael posjeduje atomsko oružje, no to do sada nije potvrdio niti opovrgnuo. (hina/metro-portal)

15.04.2010. 00:22:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh