« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
PREDIZBORNI TRIKOVI

SAD: Vođa demokrata u Senatu protiv izgradnje džamije

Harry Reid kaže da nije za kršenje vjerskih sloboda, ali da bi se džamija trebala graditi negdje drugdje, a ne na mjestu napada 11. rujna

džamija new york
džamija new york (Getty Images)
Više o

Barack Obama

,

Sarah Palin

,

Harry Reid

,

džamija

,

ZOI 2022.

Harry Reid, vođa demokratske većine u američkom Senatu, u ponedjeljak je dao do znanja da se protivi gradnji džamije blizu mjesta napada 11. rujna 2001. u New Yorku, nekoliko dana pošto je predsjednik Barack Obama stao u obranu legitimnosti gradnje džamije.

"Prvi amandman američkog Ustava jamči slobodu vjere. Senator Reid poštuje tu odredbu, ali misli da se džamija treba graditi na drugom mjestu", rekao je Jim Manley, glasnogovornik Reida koji u Senatu zastupa saveznu državu Nevadu.

Reid je kandidat svoje izborne jedinice na izborima na sredini mandata koji će se održati u studenome, ali će se morati dobro pomučiti da sačuva mjesto.

Velik broj oporbenih republikanaca, među kojma i bivša kandidatkinja za potpredsjedničku dužnost Sarah Palin, izrazio je nezadovoljstvo prijedlogom o gradnji džamije nedaleko od mjesta na kojemu su stajala dva nebodera Svjetskog trgovačkog centra srušena u napadu 11. rujna.

Predsjednik Obama zauzeo se u petak za pravo muslimana da sagrade džamiju na tom osjetljivu mjestu, a tu je izjavu kasnije djelomično povukao. (hina/metro-portal)

17.08.2010. 07:17:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh