« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
OBOGAĆIVANJE URANA

SAD spremaju nove sankcije protiv Irana

Sada čekamo hoće li Iran biti dorastao svojoj međunarodnoj odgovornosti, rekao je glasnogovornik Bijele kuće Robert Gibbs

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Mahmud Ahmadinedžad

,

nuklearni program

,

Robert Gibbs

,

Uran

SAD razmatra nove sankcije protiv Irana, u kontaktu s ostalim stalnim članicama Vijeća sigurnosti UN i Njemačkom, u slučaju da režim u Teheranu do kraja godine ne prihvati dogovor o obogaćivanju urana, objavila je u utorak Bijela kuća.

"Sada smo na točki gdje s međunarodnom zajednicom čekamo, kako bismo vidjeli hoće li Iran biti dorastao svojoj međunarodnoj odgovornosti", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Robert Gibbs.

Visoki dužnosnici SAD-a, Velike Britanije, Francuske, Rusije, Kine i Njemačke u utorak su imali konferencijski telefonski razgovor u kojem su razmotrili daljnje korake za pritisak na Iran da nastavi diplomatske pregovore, rekao je glasnogovornik State Departmenta, Philipe Crowley.

"Približavamo se kraju godine, ta će se vrsta procjenjivanja nastaviti, no mi očekujemo da ćemo početkom iduće godne biti spremni za poduzimanje koraka na oba kolosijeka", rekao je Crowley.

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad danas je odbacio krajnji rok postavljen od SAD-a i zemalja Zapada za provedbu sporazuma o obogaćivanju iranskog uranija u inozemstvu, za uporabu u medicinsko-istraživačkom reaktoru u Teheranu. (hina/metro-portal)

23.12.2009. 00:09:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh