« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
UKRAJINSKA KRIZA

SAD sprema jači pritisak na Rusiju

Joe Biden ohrabrio je u subotu ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka na nastavak razgovora koji bi mogli voditi do prekida vatre s pobunjenicima

Biden je zadužen za ukrajinsku krizu
Biden je zadužen za ukrajinsku krizu (Arhiva)
Više o

Joe Biden

,

ukrajinska kriza

,

Petro Porošenko

Joe Biden, američki potpredsjednik razgovarao je s ukrajinskim predsjednikom Porošenkom i nagovarao ga da nastavi pregovore s pobunjenicima u istočnoj Ukrajini, dodavši da Washington sprema dodatni pritisak na Rusiju da iskoristi svoj utjecaj na separatiste.

Ukrajinske snage napale su u subotu pobunjenička uporišta uz granicu s Rusijom otkuda su proruski separatisti raketama napali ukrajinske snage i ubili pritom 23 vojnika.

Biden, koji je glavni čovjek Bijele kuće zadužen za ukrajinsku krizu, razgovarao je s Porošenkom telefonski ranije tijekom dana.

"Predsjednik Porošenko informirao je potpredsjednika o najnovijim separatističkim napadima u kojima je korišteno teško naoružanje protiv ukrajinskih snaga i potpredsjednik je tom prilikom izrazio sućut zbog gubitka života", objavila je u priopćenju Bijela kuća.

Biden je izrazio potporu Porošenkovim naporima na organiziranju susreta na kojem bi se razgovaralo o mogućem prekidu vatre sa separatistima i izvijestio Porošenka o naporima američke diplomacije da zajedno s međunarodnim partnerima pojačaju pritisak na Rusiju ukoliko ona nastavi opskrbljivati pobunjenike teškim naoružanjem i opremom, navodi se u priopćenju.

SAD su u više navrata upozoravale da će zajedno sa zapadnim partnerima uvesti nove sankcije Rusiji ne upotrijebi li Moskva svoj utjecaj kako bi obeshrabrila separatiste i pomogla uspostavi mira s Kijevom.

13.07.2014. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh