« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
NEUSPJEH NOGOMETNE REPKE

SAD ostale bez Olimpijskih igara

Nogometaši SAD-a neće nastupati na Olimpijskim igrama u Londonu jer su ispali iz kvalifikacijskog turnira za zonu Concacaf

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

CONCACAF

,

Salvador

,

Olimpijske igre u Londonu

Sjedinjene Države su eliminirane s Predolimpijskog nogometnog turnira za zonu Concacaf (Sjeverna i centralna Amerika, Karibi) nakon što su u ponedjeljak u zadnjoj utakmici skupine A odigrale 3-3 sa Salvadorom (3-3), javlja Hina.

Eliminacija SAD-a je veliko iznenađenje s obzirom da ih se smatralo favoritima zajedno s Meksikom za odlazak na polufinale, a i zato jer je predolimpijski turnir organiziran na njihovom terenu.

Amerikanci su smatrali da su osigurali ulaznicu za Igre u Londonu nakon što su u 68. minuti poveli 3-2, međutim Salvador ih je šokirao izjednačivši u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

SAD-u je bila potrebna pobjeda nad Salvadorom ili neodlučen rezultat ako Kuba pobijedi Kanadu. No, Kuba i Kanada su odigrale također neodlučeno 1-1 i rezultati zadnjeg dana za skupinu A otvorili su vrata polufinala Salvadoru koji je na prvom mjestu i drugoplasiranoj Kanadi.

Skupina B zadnje utakmice igra u utorak. Meksiko se već plasirao i u polufinale bi ga trebao pratiti Honduras.

Koje će dvije reprezentacije iz zone Concacaf ići na OI bit će odlučeno nakon polufinala koje se igra u subotu u Kansas Cityju.

 

27.03.2012. 15:42:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh