« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
STUPIDNO

SAD opet na rubu probijanja gornje granice zaduženosti

Javni deficit se ne smanjuje, a svi samo razmišljaju kako će se još više zadužiti umjesto, recimo, smanjiti rashode za "obranu"

Nevjerojatno sljepilo političke elite
Nevjerojatno sljepilo političke elite (Arhiva)
Više o

SAD

,

zaduženje

Američka vlada u ponedjeljak će dosegnuti gornju granicu zaduženosti države od 16,4 bilijuna dolara i okrenuti se izvanrednim mjerama za daljnje zaduživanje kojima će se stvoriti oko 200 milijarda dolara 'prostora' za daljnje zaduživanje, objavilo je ministarstvo financija u srijedu, a prenosi u četvrtak The Washington Post.

U pismu Kongresu američki ministar financija Timothy Geithner kazao je da bi vlada, iako će se gornji prag zaduživanja dosegnuti 31. prosinca, mogla s tih 200 milijarda dolara 'kupiti' još dva mjeseca prije nego savezna država bude u nemogućnosti ispunjavati svoje financijske obveze.

Američki predsjednik Barack Obama u srijedu je odlučio je skratiti odmor na Havajima i vratiti se u četvrtak u Washington kako bi spriječio 'fiskalnu liticu' nastavljajući pregovore s Kongresom o zakonskoj odredbi koja će u siječnju omogućiti automatsko uvođenje oštrih mjera štednje ako se javni deficit ne smanji.

27.12.2012. 18:14:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh