« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
NEMA STRAHA

SAD i dalje planira razmještati brodove u Perzijskom zaljevu

Unatoč prijetnjama Irana vojni vrh SAD i dalje planira razmještati svoje nosače zrakoplova u Perzijskom zaljevu

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

Iran

,

nosač zrakoplova

,

Perzijski zaljev

SAD će nastaviti razmještati svoje nosače zrakoplova u Perzijskom zaljevu, rekao je u utorak glasnogovornik ministarstva obrane Bill Speaks, javlja Hina.

Speaks je na taj način reagirao na poruku glavnog zapovjednika iranskih oružanih snaga Ataolaha Salehija, prema kojoj američki nosač zrakoplova, koji se trenutačno nalazi na Bliskom istoku ne treba vraćati u bazu u Perzijskom zaljevu.

"Riječ je o redovitim, ranije planiranim razmještajima koja su u skladu s našom dugoročnom posvećenošću održavanju sigurnosti i stabilnosti u regiji te potpori operacijama koje su u tijeku", rekao je Speaks za Reuters.

Također je rekao da "američke vojne snage djeluju u skladu s međunarodnim pomorskim konvencijama kako bi zajamčile sigurnu plovidbu u vodama ključnim za svjetsku trgovinu". Kriza u odnosima Irana i SAD danas je dodano pojačana nakon što je glavni zapovjednik iranskih oružanih snaga Salehi poručio da se američki nosač zrakoplova koji se trenutno nalazi na Bliskom istoku, ne treba vraćati u svoju bazu u Parzijskom zaljevu.

03.01.2012. 19:33:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh