« Spektakli
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
ISPECI PA RECI

Russell Crowe na Twitteru komentirao obrezivanje pa zažalio zbog toga

Crowe je zamolio svoje židovske prijatelje, koje sve voli, da prestanu rezati svoje bebe i izazvao buru reakcija

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Twitter

,

Russell Crowe

"Obrezivanje je barbarsko i glupo. Tko ste vi da ispravljate prirodu? Zahtjeva li Bog stvarno donaciju prepucija?", napisao je Crowe na Twitteru, a zatim se upustio u polemiku u kojoj je objašnjavao svoje stajalište. U razgovor se uključio i redatelj Eli Roth. Crowe mu na jednu njegovu opasku odgovorio: "Mojim židovskim prijateljima, a volim ih sve, prestati rezati svoje bebe".

Crowe se ubrzo ispričao. "Nastranu moja osobna stajališta, shvatio sam u međuvremenu da bi neki mogli interpretirati ovu raspravu kao izrugivanje ritualima i tradicijama drugih. Žao mi je zbog toga".

Croweovu tiradu protiv obrezivanja, koja je počela nakon što ga je jedan prijatelj pitao bi li trebao obrezati svoga sina, prenijeli su neki američki mediji, poput Hollywood Reportera, a neki su ga čak optužili za antisemizitam.

U glumčevu obranu stao je i sam Roth i napisao da se Crowe šalio, a da su mediji "apsolutno predimenzionirali cijelu stvar". "Russell je jedan najboljih ljudi koje poznajem i s kojima sam radio", dodao je.

Prijeporna konverzacija više se ne nalazi na Twitter računu australskog glumca. 

11.06.2011. 12:21:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh