« Iza ogledala
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
INICIJATIVA 2045

Ruski milijarder na putu za besmrtnost

Ruski tajkun krenuo u avanturu besmrtnosti putem hologramskih avatara koji bi trebali biti mogući 2045. godine

Hoće li milijarde donijeti besmrtnost
Hoće li milijarde donijeti besmrtnost (Inicijativa 2045)
Više o

hologram

,

Avatar film

,

hologramski avatar

,

prijenos svijesti

Ruskih milijardera ima u pogolemim količinama, a naslovnice obično osvajaju ekstravagantnim načinima trošenja novaca. Dmitry Itskov odlučio se za drugi put do slave, pozvavši najbogatije na svijetu da mu se pridruže u projektu Inicijativa 2045.

Naime, on je uvjeren da se do te godine može razviti tehnologija uploadanja svijesti u hologramske avatare, osiguravajući na taj način besmrtnost. Mnogo njih je već javno i financijski podržalo njegov projekt, a novac su iskoristili kako bi okupili najboljih 30 znanstvenika na svijetu koji razvijaju projekt.

Tijekom ljeta se u San Franciscu otvara i znanstvena ustanova koja će razvijati kibernetske tehnologije potrebne za uspjeh projekta, od hologramskih matrica za upload svijesti do umjetnih tijela koja će moderni Avatari nastanjivati.

Projekt ima tri odvojena istraživanja, a prvo se bavi možda i najdelikatnijim dijelom, načinom odvajanja svijesti od tijela i spremanjem te svijesti u humanoidnog robota. Drugo istraživanje posvetit će se mogućnostima transplantacije cijelog mozga u robotsko tijelo, a treći prijenosom svijesti u računalo i hologramske avatare.

Besmrtni Todorić? Nije baš neka lijepa budućnost ...

22.07.2012. 10:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh