« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
BONUS

Ruska sopranistica Eva Mali premijerno na svjetskoj turneji Gregoriana

Kreativni tvorac i producent Gregoriana Frank Peterson pouzdano tvrdi da će se Eva Mali vrlo brzo naći među najtraženijim glasovima i licima europske glazbene scene

Eva Mali pojačanje na koncertima Gregoriana
Eva Mali pojačanje na koncertima Gregoriana (Arhiva)
Više o

Eva Mali

,

Gregorian

Nova ruska pjevačka zvijezda i pijanistica Eva Mali premijerno nastupa na svjetskoj koncertnoj turneji Gregoriana, Epic Chants World Tour 2013! Ova mlada sopranistica s diplomom prestižnog sanktpeterburškog konzervatorija publiku osvaja odah po prvom izlasku na binu svojim posebnim, prodornim glasom, ali svakako i stasom i veliko je iznenađenje i osvježenje glazbenog spektakla s kojim stiže na hrvatske pozornice početkom travnja.

Svoju je kućnu adresu u Moskvi od sredine veljače vrlo rado zamijenila brojnim europskim metropolama u kojima dan za danom nastupa s Gregorianima, a tako stiže i u Zagreb 3. travnja, u Split 4. travnja i Varaždin 4. travnja u sklopu hrvatskog dijela turneje Epic Chants Worls Tour 2013.

Kreativni tvorac i producent Gregoriana Frank Peterson pouzdano tvrdi da će se Eva Mali, uz njegovo mentorstvo, vrlo brzo naći među najtraženijim glasovima i licima europske glazbene scene, a uz angažman u Gregorianu, Peterson upravo producira njezin prvi solistički album koji bi se na europskom glazbenom tržištu trebao pojaviti u proljeće 2013. A vjerne fanove Gregoriana Eva Mali već je osvojila svojom prvom interpretacijom aktualnog singla „World Without End" s njihovog novog albuma Epic Chants.

O početku suradnje s Petersonom i ulaskom u postavu Gregoriana Eva Mali progovara sasvim spontano i otvoreno, ne skrivajući uzbuđenje i ponos što je dio ovogodišnjeg koncertnog spektakla Epic Chants World Tour 2013.

„Ja sam klasičarka, ali sam oduvijek htjela ući u showbusiness, ali mi je glazbena naobrazba diktirala određenu razinu znanja i neodstupanje od mog glazbenog izričaja. Naprosto se nisam željela upustiti u nešto prosječno i jeftino, jer ipak imam odgovornost prema umjetnosti kojoj služim," otkriva svoja razmišljanja ova mlada pjevačka zvijezda, koja je za vrijeme studija na konzervatoriju u Sankt Petersburgu, koji je iznjedrio velika operna imena poput Anne Netrebko, maštala o svjetskoj karijeri, a uz sunarodnjakinju Netrebko, glazbeni uzor i inspiracija bila joj je i Sarah Brightman, sestra Amelie Brightman s kojom na aktualnoj turneji Gregoriana dijeli pjevački mikrofon.

„Obožavala sam Sarah Brightman, ona utjelovljuje baš to za čim sam tragala, spoj naizgled nespojivog - klasika i showbusiness spektakl. Dugi niz godina pratim njezin rad i po malo sam počela istraživati tko je čovjek koji stoji iza tog uspješnog koncepta i njezine produkcije, posebno iza svjetskog hita Time To Say Goodbye i tako sam ga i pronašla - bio je to Frank Peterson. Tu sam tek otkrila Gregorian i odmah postala veliki fan njihove glazbe i cijelog projekta. Toliko mi se svidio njegov koncept kombiniranja gregorijanskih korala s pop-rockom da sam bila još čvršća u namjeri da stupim u kontakt s Petersonom," otkriva Mali o svojim glazbenim počecima u projektu Gregorian.

Nakon što je na web stranici Petersonovog studija Nemo pronašla kontakte čovjeka koji stoji iza najuspješnijih i najtiražnijih njemačkih glazbenih projekata - Enigme i Gregoriana, odvažila mu se uputiti e-mail i poslati snimke svojih opernih izvedbi.

„Nisam se previše nadala, jer se ipak radi o producentu svjetskog glasa, ali upravo moja priča o suradnji s Petersonom ponajbolje govori o tome da se čuda nekada i dogode! Tako je i bilo, neposredno nakon mog e-maila njemu, Frank Peterson mi se javio i pozvao me na suradnju!" priča Eva, ističući da se vrlo brzo i spontano uklopila u postavu Gregoriana, jer su svi pjevači u projektu također klasičari i veliki profesionalci.

U Hrvatskoj, kaže, još nikada nije bila i posebno se raduje predstojećim koncertima. „Malo ipak još imam tremu na ovoj turneji, priznajem, jer nastupam u tako velikoj produkciji s uigranim profesionalcima, ali iskreno, jedva čekam svaki novi nastup! Jedva čekam koncerte u Zagrebu, Splitu i Varaždinu, jer još nikada nisam bila u Hrvatskoj i šaljem posebne pozdrave svim fanovima Gregoriana. Čula sam da vas je ovdje jako mnogo i nadam se da ću vas iznenaditi svojim doprinosom na ovoj velikoj turneji!" poručuje Eva Mali ususret hrvatskom dijelu turneje Gregoriana Epic Chants World Tour 2013 koja će trajati od 3. do 5. travnja 2013., a s obzirom na ogroman interes za koncerte u Zagrebu, Splitu i Varaždinu, organizatori već razmatraju i dodatne ljetne open air koncerte Gregoriana u Hrvatskoj!  

Pogledajte zajedničku najavu hrvatskih koncerata Eve Mali i Amelie Brightman:

11.03.2013. 18:02:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh