« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
OTVORENO

Ruska invazija na Ukrajinu je počela

Ukrajinski separatisti, potpomognuti ruskim vojnicima, ušli su u grad Novoazovsk na jugoistoku zemlje, te zauzeli strateški važnu uzvisinu Savur-Mohilu

Zastava DNR-a u Novoazovsku
Zastava DNR-a u Novoazovsku (Screenshot YouTube)
Više o

Ukrajina

,

Rusija

,

ukrajinska kriza

,

Novoazovsk

Pozivajući se na ukrajinske vojne izvore, agencija Reuters je javila da se u Novoazovsku nalaze postrojbe redovne ruske vojske. 'U Novoazovsku se nalazi vojna oprema koja je prije dva dana prešla granicu iz Rusije', rekao je jedan borac takozvanog Azovskog bataljuna, postrojbe koja se bori uz Ukrajinsku vojsku.

'Na opremi se nalaze zastave DNR-a (Narodne republike Doneck), ali riječ je o redovnim ruskim postrojbama', rekao je taj izvor.

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk pozvao je u četvrtak Sjedinjene Države, Europsku uniju i zemlje skupine G7 da zamrznu rusku imovinu sve dok se ruske snage ne povuku s ukrajinskog teritorija.

Jacenjuk je na sastanku ukrajinske vlade pozvao "Sjedinjene Države, EU, zemlje G7, da zamrznu rusku imovinu i financijska sredstva sve dok Rusija ne povuče svoje snage, opremu i agente". On je isto tako rekao da će ministarstvo financija poduzeti mjere za jačanje deviznih rezervi i stabilizaciju hrivnje.

Jedan je drugi izvor iz Novoazovska, grad na Azovskom moru, rekao da vlast u gradu imaju predstavnici DNR-a. 'Tenkovi se kreću po gradu, ali nema nikakvih borbi', rekao je taj izvor koji se predstavio kao Mikola.


29.08.2014. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh