« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
NIZANJE CELZIJA

Rusiju pogodile najgore vrućine u posljednjih tisuću godina

Meteoroške službe već su objavile da su vrućine u zapadnom dijelu Rusije od početka srpnja srušile sve rekorde i u temperaturama i u trajanju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

rekord

,

visoke temperature

,

Sergej Minaev

Vrućine koje vladaju Rusijom od početka srpnja, a uzrokovale su na desetke golemih požara najgore su u posljednjih tisuću godina, rekao je u ponedjeljak ravnatelj ruskoga meteorološkog zavoda. "Ni mi ni naši preci nismo doživjeli takve vrućine u tisuću godina, od osnutka naše države", rekao je dužnosnik Aleksandar Frolov u govoru koji je prenijela državna televizija. Dodao je kako je riječ o jedinstvenoj, nigdje zabilježenoj pojavi.

Meteoroške službe već su objavile da su vrućine u zapadnom dijelu Rusije od početka srpnja srušile sve rekorde i u temperaturama i u trajanju od otvaranja registra moderne Rusije prije 130 godina. Nakon rekordnih 38,2 Celzijeva stupnja izmjerena u Moskvi 29. srpnja, u bivšoj carskoj prijestolnici Sankt Peterburgu zabilježen je apsolutni rekord u visini temperature u subotu s 37,1 stupanj. Šumski požari koji bijesne od kraja srpnja na površini od 200.000 hektara, po službenim podacima, odnijeli su 52 života, a glavnome gradu Moskvi danima donose nepodnošljivu količinu dima. (hina/metro-portal)

09.08.2010. 17:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh