« Svijet
objavljeno prije 12 godina
OSUDA SAMOUBILAČKIH AKCIJA

Rusija: Za bombaški napad u Siriji krive su strane sile

"Neki od naših stranih partnera rade praktične stvari kako bi situacija u Siriji eksplodirala u doslovnom i prenesenom značenju. Mislim na ove eksplozije", rekao je Lavrov

Fotografija vijesti
Više o

Rusija

,

Sirija

,

samoubilački bombaški napad

,

oružani sukob

Rusija je osudila dva samoubilačka bombaška napada u Siriji u kojima je poginulo 55 ljudi, optuživši u četvrtak neimenovane strane zemlje za poticanje takvog nasilja te poručivši da Moskva neće podleći pritiscima da promijeni svoje stajalište o sirijskom sukobu, javlja Hina.

Na sastanku sa sirijskim veleposlanikom u Moskvi, zamjenik ministra vanjskih poslova Mihail Bogdanov "odlučno je osudio terorističke napade u Siriji posljednjih dana".

Ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, koji se nalazi u posjetu Pekingu, otišao je još dalje i kazao da krivnju snose strane države.

"Neki od naših stranih partnera rade praktične stvari kako bi situacija u Siriji eksplodirala u doslovnom i prenesenom značenju. Mislim na ove eksplozije", rekao je Lavrov čije riječi prenosi RIA. Ruski šef diplomacije nije poimence naveo zemlje, aludirajući tek na one koje žele osigurati krhko primirje koje nije zaustavilo krvoproliće između snaga predsjednika Bašara al-Asada i pobunjenika.

"Čelnici međunarodne zajednice imaju utjecaj na te oružane skupine. Taj bi utjecaj trebali iskoristiti za dobro, a ne zlo", dodao je Lavrov na konferenciji za novinare nakon susreta s kineskim kolegom Yangom Jiechiem i ocijenio da se na Rusiju želi izvršiti pritisak da promijeni svoje stajalište.

U dvostrukom napadu u glavnome gradu Sirije ubijeno je 55 osoba, a ranjene su 372, prema najnovijim podacima koje prenose agencije te izvješavaju o apokaliptičnim slikama na poprištu napada.

Kofi Annan, posebni mirovni izaslanik UN-a i Arapske lige za Siriju, osudio je u četvrtak napade u Damasku, a osude su izrekli i Europska unija i Sjedinjene Države te Francuska koja je oštro ukorila sirijski režim, prenose agencije.

10.05.2012. 21:12:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh