« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
SVI SU POKVARENI

Rusija: Tisuće građana prosvjeduju zbog rasta cijena javnih usluga

Više od 1.500 ljudi, većinom komunista, izašlo je na ulice u Arhangelsku, na sjeveru zemlje, kako bi izrazili nezadovoljstvo poskupljenjima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

poskupljenje

,

Rusija

,

prosvjedi

,

cijena

Tisuće Rusa prosvjedovale su u nedjelju diljem zemlje protiv rasta cijena javnih usluga (grijanje, struja, najamnina), pišu ruska glasila.

Više od 1.500 ljudi, većinom komunista, izašlo je na ulice u Arhangelsku, na sjeveru zemlje. Sličan skup održao se u Južno-Sahalinsku, na ruskom krajnjem istoku, gdje se okupilo 600 ljudi, javlja radio Eho Moskve.

"Cijene su porasle jer su se tako dogovorili monopolisti i birokrati koji su svi pokvareni", rekao je za taj radio Aleksandar Donskoj, bivši gradonačelnik Arhangelska koji je prešao u oporbu. Gotovo 1.500 prosvjednika okupilo se u Novoaltajsku, gradu u Altaju, u Sibiru, javila je televizija REN-TV pokazujući snimke prosvjednika na trgu prekrivenom snijegom.

Dan ranije, nekoliko stotina komunista zatražilo je ostavku premijera Vladimira Putina na prosvjednom skupu protiv rasta cijena u Moskvi. Putin, ruski predsjednik od 2000. do 2008., i dalje je popularan, premda su mnogi nezadovoljni odlukama njegove vlade da smanji javni dug koji bi ove godine trebao iznositi 6 posto BDP-a. (hina/metro-portal)

28.03.2010. 21:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh