« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
ARSENAL ODVRAĆANJA

Rusija i dalje radi na svom nuklearnom štitu

Naš nuklearni štit uvijek će biti učinkovit i dovoljan da zaštiti naše nacionalne interese, rekao je ruski predsjednik Medvedev

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Dmitrij Medvedev

,

nuklearni program

,

nuklearni štit

,

nuklearni projektil

Rusija će raditi na razvoju nove generacije nuklearnih projektila kako bi njezin arsenal odvraćanja ostao učinkovit, izjavio je u četvrtak ruski predsjednik Dimitrij Medvedev, prenosi Reuters.

"Naravno da ćemo razvijati nove sustave...naš nuklearni štit uvijek će biti učinkovit i dovoljan da zaštiti naše nacionalne interese", rekao je Medvedev.

Prvi čovjek Kremlja je najavio da su Rusija i SAD nadomak novog sporazuma o smanjenju golemog nuklearnog arsenala iz razdoblja Hladnog rata, pojasnivši da će obje strane morati nešto dati da bi dobile.

AP podsjeća da Moskva i Washington zbog složenosti problema nisu uspjeli sklopiti sporazum do 5. prosinca, kada je istekao dotadašnji sporazum START. Dvije zemlje inače kontroliraju 90 do 95 posto svog nuklearnog oružja na svijetu.

Njemačka agencija dpa osvrće se na pitanje demokracije i reformu institucija u Rusiji, prenoseći riječi predsjednika Medvedeva da je ruski narod "sposoban za promjene".

"Promjene se moraju izvršiti u skladu s voljom naroda", rekao je Medvedev.

Izrazio je optimizam glede razvoja stranačkog političkog života u Rusiji, objašnjavajući i da radikalne oporbene skupine, poput one odane bivšem svjetskom šahovskom šampionu Gariju Kasparovu, imaju mjesto u društvu ukoliko poštuju zakon. (hina/metro-portal)

24.12.2009. 14:16:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh