« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Rusija svoje interese štiti čvrsto

Zadržati suzdržanost i trezvenost

Sergej Lavrov
Sergej Lavrov (AFP)
Više o

Rusija

,

Gruzija

,

Sergej Lavrov

Rusija će nastaviti čvrsto, ali bez konfrontacija, štititi svoje interese na međunarodnoj sceni, izjavio je u ponedjeljak ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, a prenose ruski mediji.

"Koliko god nas provocirali, mi ćemo zadržati suzdržanost, trezvenost, i nastavit ćemo čvrsto, ali bez konfrontacija štititi naše interese i načela", rekao je šef ruske diplomacije u svom govoru pred studentima Moskovskog državnog fakulteta za međunarodne odnose (MGIMO) povodom početka nove akademske godine.

Lavrov je kazao da Rusija predlaže uvođenje embarga na uvoz oružja u Gruziju.

"Rusija će nastaviti poduzimati mjere kako režim (Mihaila Saakašvilija u Gruziji) ne bi mogao činiti zlo i kako bi se zajamčilo da u regiji ne dođe do recidiva nasilja. Za početak bi bilo dobro da se uvede embargo na isporuku oružja tom režimu dok druga vlast ne pretvori Gruziju u normalnu državu", istaknuo je.

Washington i njegovi saveznici napravit će pogrešku povijesnih razmjera ako izaberu Saakašvilijev režim nauštrb interesa gruzijskog naroda, smatra Lavrov.

Prema njegovim riječima, u sukobu u Južnoj Osetiji Rusija je dokazala da se "vratila na svjetsku scenu kao odgovorna država koje može braniti svoje građane".

"Svojim odgovorom na gruzijsku agresiju Rusija je uspostavila svojevrsni standard reakcije koji je u u potpunosti u skladu s međunarodnim zakonom", rekao je šef ruske diplomacije. (HINA)

01.09.2008. 11:46:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh