« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
POVLAČENJE

Rusi odustali od kandidature za domaćinstvo SP-a 2022.

Rusija je sve snage usmjerila na dobivanje SP-a 2018. za koje se bore i Engleska, Belgija i Nizozemska te Španjolska i Portugal

Rusija
Rusija (Wikipedia)
Više o

Rusija

,

SP 2018.

,

SP 2022.

Ruski nogometni savez i službeno je povukao kandidaturu za organizaciju svjetskog nogometnog prvenstva 2022. godine, nakon što su prošlog tjedna Sjedinjene Američke Države odustale od kandidature za SP 2018. godine.

Nakon američkog odustajanja u igri za World Cup 2018. godine ostale su četiri europske kandidature - Rusija, Engleska, zajedno Belgija i Nizozemska, te zajedno Španjolska i Portugal. Kandidati za World Cup 2022. godine su SAD, Australija, Japan, Katar i Južna Koreja.

Odluka o domaćinima SP-a bit će poznata 2. prosinca, a prije toga će Etička komisija Fife odlučiti hoće li netko od kandidata biti diskvalificiran zbog skandala sa kupovinom glasova.

Zbog sumnji da su tražili mito Nigerijac Amos Adamu i Reynaldo Temarii s Tahitija suspendirani su na mjesec dana, a u međuvremenu će istražni organi FIFA-e dokazati njihovu krivnju ili nevinost. Pod suspenzijom su i Tunižanin Slim Aloulou, Malijac Amadou Diakite, Ahongalu Fusimalohi iz Tonga, te Ismael Bhamjee iz Bocvane.(hina/metro-portal)

22.10.2010. 22:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh