« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci
od 24. do 30. rujna

Rujanfest na Bundeku

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Tomislav Serdar, CROPIX)
Više o

manifestacija

,

'Rujanfest'

,

jezero Bundek

,

Oktoberfest

Kulturno-zabavna manifestacija "Rujanfest", koja će održati od 24. do 30. rujna na jezeru Bundek, ponudit će Zagrepčanima i njihovim gostima brojne kulturne, zabavne i kulinarske sadržaje, najavili su danas gradski čelnici.

"Uspijemo li dočarati dio atmosfere s Oktoberfesta, manifestacije sa 100- godišnjom tradicijom, čime se ponosi grad Muenchen, bit ću zadovoljan", rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare održanoj na Bundeku.

 Najavio je da će 24. rujna "Rujanfest" otvoriti pravi glazbeni brand Zagreba "Novi fosili", a tijekom sedam dana na pozornici "Rujanfesta" izmjenjivat će se više od 100 izvođača različitih glazbenih žanrova.

Na "Rujanfestu" će, uz kulturne sadržaje, posjetitelji moći uživati i u više od 20 pivarskih brandova, kobasicama, ali i eko proizvodima hrvatskog sela te kulinarskim delicijama iz većine hrvatskih regija, pa će tako primjerice svoj šator imati Lika, Dalmacija, Istra, Slavonija, Zagreb i sjeverna Hrvatska.

U slučaju kišnog vremena, pod šatore će se moći skloniti 20.000 ljudi, pa se "Rujanfest" svrstava u jednu od najvećih manifestacija takve vrste u Hrvatskoj.

"Za 'Rujanfest' ove godine nismo planirali nikakve troškove, ali ni zaradu", rekao je Duško Ljuština, član Gradskog poglavarstva zadužen za kulturu te dodao da će troškove dijelom pokriti ugostitelji i obrtnici koji će se predstaviti na Bundeku.

Organizatori su izrazili nadu da će "Rujanfest" biti dovoljno zanimljiva manifestacije za sve generacije, a gradonačelnik Bandić je pozvao Zagrepčane da u što većem broju dođu na Bundek te uživaju u druženju i prigodnom programu.

Ulaznica za "Rujanfest" bit će 10 kuna što uključuje konzumaciju piva, dok se mlađi trebaju odlučiti između soka, pereca i vožnje lunaparkom.

Suorganizator "Rujanfesta" je Koncertna direkcija Zagreb, a u tome je pripomogla i tvrtka "Fest", koja je organizirala i Dane piva u Karlovcu. (HINA)

10.09.2008. 10:33:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh