« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Holjevac traži od policije da požuri s istragama

Još uvijek nerješeno ubojstvo Luke Ritza i premlaćivanja Igora Rađenovića i Dušana Miljuša

Ubojstvo mladića još uvijek je nerješeno
Ubojstvo mladića još uvijek je nerješeno (Ivan Kuharić/CROPIX)
Više o

MUP

,

ubojstvo

,

Tatjana Holjevac

,

Dušan Miljuš

,

Igor Rađenović

,

Luka Ritz

,

istraga

,

premlaćivanje

,

Ivica Tolušić

Predsjednica zagrebačke Gradske skupštine Tatjana Holjevac zatražila je danas od načelnika zagrebačke Policijske uprave Ivice Tolušića da požuri s istragama o okrutnom ubojstvu mladića Luke Ritza, te premlaćivanju člana gradske skupštine Igora Rađenovića i novinara Dušana Miljuša.

Zabrinjavajuće je kada mladi koji se osjećaju nesigurno, sami traže krivca za smrt Luke Ritza. To upućuje na zaključak da se stvari ne rješavaju, a građani će se osjećati sigurnije ako se ti slučajevi ubojstva i pokušaja ubojstava riješe, ocijenila je Holjevac na konferenciji za novinare.

Predsjednica Skupštine zatražila je u pismu od načelnika Tolušića i da požuri sa izradom izvješća o stanju sigurnosti u gradu, koje bi trebalo biti jedan od temeljnih dokumenata na budućem savjetovanju o toj temi. Savjetovanje bi trebalo okupiti stručnjake raznih profila - sociologe, psihijatre, politologe, kriminaliste, a njihovi bi zaključci trebali biti podloga za tematsku sjednicu Gradske skupštine.

Holjevac ističe kako stvarno stanje sigurnosti nije u skladu sa percepcijom građana te statističkim podacima prema kojima se ono poboljšalo. Grad nema nikakva utjecaja na stanje sigurnosti budući da je to u cjelosti u nadležnosti policije, no jedno od rješenja za koje u Skupštini postoji konsenzus jest ustroj tzv. gradske policije, za što su pak nužne izmjene Zakona o policiji, rekla je Holjevac.

Ujedno je apelirala na policiju i građane da se na sutrašnjoj utakmici između nogometnih reprezentacija Hrvatske i Engleske poveća pozornost jer se iza navijačkih skupina vrlo često kriju huligani koji mogu nanijeti štetu gradu i Hrvatskoj. (HINA)

09.09.2008. 17:07:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh