« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
'ŽENSKA RUKA'

Royal se ispričala Zapateru zbog Sarkozyjevih izjava

Sarkozy je rekao da Zapatero "možda nije inteligentan, ali je dva puta pobijedio na izborima".

(Getty Images)
Više o

Nicolas Sarkozy

,

Segolene Royal

,

uvrede

,

isprika

,

Jose Luis Zapatero

Francuska socijalistica Segolene Royal je obznanila u subotu u priopćenju da se ispričala španjolskom premijeru Joseu Luisu Zapateru zbog govora kojeg se pripisuje francuskom predsjedniku Nicolasu Sarkozyju, ali ga demantiraju Elizejska palača i svjedoci.

U priopćenju je Royal izjavila da je pisala Zapateru kako bi mu se ispričala zbog "uvredljivih izjava" koje francuski dnevni list Liberation pripisuje predsjedniku Sarkozyju.

Prema pisanju lista Liberation Sarkozy je rekao da Zapatero "možda nije inteligentan, ali je dva puta pobijedio na izborima".

Elizejska palača i uzvanici, posebice lijevog centra, na ručku predsjednika s izaslanicima, demantirali su navode dnevnika Liberation. Europski tisak je prenio i obilno komentirao navodne Sarkozyjeve izjave.

Segolene Royal se već 6. travnja u Dakaru ispričala zbog spornog govora Sarkozyja održanog 2007. u Senegalu i jamčila da se te uvredljive izjave, koje nikada nisu smjele biti izrečene, ne podržavaju ni Francuska ni Francuzi. (hina/metro-portal)

18.04.2009. 20:58:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh