« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
TO!

Rowan Atkinson protiv cenzure vrijeđanja

Legendarni britanski glumac i komičar zalaže se za pravo svakog čovjeka da uvrijedi nekog drugog

Borac za slobodu vrijeđanja  :)
Borac za slobodu vrijeđanja :) (Arhiva)
Više o

cenzura

,

Rowan Atkinson

,

ljudska prava

,

vrijeđanje

,

sloboda izražavanja

Novi zakon koji definira prijeteće, pogrdne i uvredljive riječi i ponašanje našao se na meti Rowana Atkinsona, glumca i komičara koji tvrdi da je na djelu nova netolerancija koja primjenom tog zakona dovodi do jezovitih posljedica na slobodno izražavanje i protestiranje.

Kap koja je prelila čašu Mr. Beana su uhićenja koja nemaju veze sa zdravim mozgom: 16-godišnji klinac koji je nosio transparent "Scijentologija je opasan kult" uhićen je pod optužbom da bi mogao time uvrijediti sljedbenike scijentologije, a prosvjednici proti islamističke skupine koja poziva na istrebljenje Židova i homoseksualaca također su završili u hladovini.

Problem je u definiciji uvreda koja je trenutno toliko široka da se Atkinson zalaže za ukidanje ili promjenu spornog dijela zakona kako bi svatko mogao uvrijediti nekog drugog, jer se radi o teškom kršenju prava na slobodno izražavanje.

Mi u redakciji se potpuno slažemo s Atkinsonom i želimo mu svu sreću i uspjeh u ovoj inicijativi za prestanak smanjivanja ljudskih prava i promicanje licemjerja.

18.10.2012. 14:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh