« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
najmoćniji biznis

Rovinj okupio svjetsku kremu u industriji licenciranja

Na konferenciji Licensing factory New Europe i Hrvatska ima što predstaviti - Baltazara i Šegrta Hlapića

(Wikipedia)
Više o

Licensing factory New Europe

,

industrija licenciranja

,

Željko Krnjak

Od 22. do 25. rujna u Rovinju se održava konferencija Licensing factory New Europe koja okuplja najveće svjetske stručnjake u industriji licenciranja.

Prva je to konferencija ovakve vrste u našoj zemlji i okuplja niz svjetskih kompanija kao što su Disney, Fremantle Media, Wiley, One2Play, The Economist Unit, ali i velike tvrtke iz Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Srbije i Poljske.

Malo je poznato da je industrija licenciranja najmoćniji i najprofitabilniji svjetski biznis kojim se godišnje okrene više od 190 milijardi dolara.

- Tijekom četiri dana vodeći stručnjaci za licenciranje i merchendising, kao što su Scott Malligan iz Disney Instituta, Gregory Battersby, Marty Brochstein i Cirian Coyle, govorit će o kreativnosti i inovativnosti kao osnovama za opstanak, ugovorima o intelektualnim pravima i njihovoj komercijalizaciji, a Nenad Pacek iz Economist Intelligence Unita pokušat će istočnu Europu približiti zapadu kako bi nas bolje razumio - kaže Željko Krnjak, direktor konferencije.

I Hrvatska na ovom skupu ima što ponuditi. U četvrtak će tako premijerno biti prikazani obnovljeni crtani filmovi o profesoru Baltazaru, a potom će u petak predstavnici Croatia Filma predstaviti licencirani program Šegrt Hlapić.

- Licencna industrija u području filma, televizije, izdavaštva, igara i igračaka, kojom se bavimo na ovom stručnom skupu, visoko je profitabilna, a mi tek učimo kako svoje kvalitetne proizvode pozicionirati u svijetu - zaključio je Krnjak.

22.09.2009. 18:14:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh