« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
NAJBOLJI UZOR

Rooney: Giggs je savršen primjer profesionalca

Uefa.com donosi priču o Wayneu Rooneyju, najvećem adutu Manchester Uniteda uoči prvog dvoboja osmine finala Lige prvaka protiv Milana

(Getty Images)
Više o

Manchester United

,

Wayne Rooney

,

Ryan Giggs

Posljednja iskustva ''crvenih vragova'' s ''rossonerima'' u Ligi prvaka nisu dobra i ugodna. Rooney je kao 19-godišnjak bio dio Manchesterove momčadi koja je u sezoni 2004/05 ispala od Milana u osmini finala s ukupnih 2-0. U obje utakmice Milan je bio bolji s 1-0. Dvije sezone kasnije, ovi su se klubovi opet sastali u nokaut fazi, i to u polufinalu. Rooney je zabio dva gola za pobjedu Uniteda na Old Traffordu 3-2 u prvom susretu, ali je Milan u uzvratu trijumfirao s 3-0.

"Uvijek nam je bilo teško igrati protiv Milana, a tako će biti i u ovim utakmicama. Milan se malo mučio na početku ove sezone, ali je u zadnja dva mjeseca pronašao pravu formu i sada igraju dobro. Prema tome, znamo da nas čeka težak posao", kaže Rooney, koji je ove sezone s 21 pogotkom vodeći strijelac u Premiershipu, a zabio je i jedan gol u natjecanju po skupinama u Ligi prvaka.

Zna da će u utorak morati odigrati na svojoj najvišoj razini ako želi dobar rezultat svoje momčadi.

"U Ligi prvaka, a pogotovo u nokaut fazi, ako vam se ukaže prilika za gol, znate da je morate iskoristiti, jer se vrlo lako može dogoditi da novu nećete dobiti", priča Rooney.

Iako ove sezone više vremena provodi u suparničkim šesnaestercima, nije promijenio naviku vraćanja u obranu i pomaganja svojim suigračima u defenzivnim zadacima.

"Radim to i dalje jer uvijek želim pobijediti. Možda to ponekad i ne bi trebao činiti, kako bi uštedio više energije za napadačke akcije, ali jednostavno sam takav igrač. Uvijek želim dati sve od sebe za pobjedu", objašnjava 24-godišnji napadač, kojem je supruga 2. studenog prošle godine rodila sina.

Rekao je pokoju i o menadžeru Alexu Fergusonu.

"Još uvijek, i u ovim poznijim godinama, Sir Alex ima nevjerojatnu strast i glad za pobjedama. I definitivno uspijeva to prenijeti i na nas, igrače."

Rooney je tijekom cijele karijere bio prepoznatljiv po svom ''prirodno agresivnom ponašanju'' i prgavom temperamentu, zbog kojeg je i vrlo često ulazio u verbalne sukobe sa sucima. Danas se to promijenilo. Čak i sam tvrdi da sada ''napokon može otići kući i zaboraviti na nogomet'', pogotovo otkad je postao otac.

"Morao sam se promijeniti, pogotovo u odnosu sa sucima. Danas možete dobiti žuti karton ako samo i pogledate suca. Bolje je ne ulaziti u bilo kakve rasprave sa sucima, vrlo su laki na dijeljenju žutih kartona."

Na kraju, još je jednom, po tko zna koji put, ispoljio javno divljenje prema 36-godišnjem velškom suigraču Ryanu Giggsu, kojeg smatra prototipom uzornog profesionalca.

"Sve što on radi u svojoj karijeri je ispravno. Vodi veliku brigu o svom tijelu, prakticira jogu, pazi na ishranu. Ako želite prikazati nekog nogometaša kao uzornog, onda je Ryan Giggs perfektan primjer ", zaključuje Rooney.(Totalsport)
15.02.2010. 18:46:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh