« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
NAJBOLJI NA KUŠNJI

Ronaldo i Messi moraju se potruditi za finale Lige prvaka

Dvojica najboljih nogometaša svijeta već dugo nisu zatresli protivničke mreže.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Barcelona

,

Liga prvaka

,

Manchester United

,

Cristiano Ronaldo

,

FIFA

,

Lionel Messi

Najbolji svjetski nogometaš u izboru FIFA-e Portugalac Cristiano Ronaldo i njegov protivnik u tom izboru Argentinac Lionel Messi trebaju u srijedu promijeniti vlastiti trend iz zadnjih utakmica ako žele odvesti svoj klub - Manchester United ili Barcelonu - do pobjede u finalu Lige prvaka.

Ronaldo, koji je prošle godine bio najbolji strijelac Lige prvaka s osam pogodaka, nije zabio gol u šest utakmica protiv španjolskog kluba i promašio je kazneni udarac na Nou Campu prošle godine u prvom krugu polufinala protiv Barcelone.

Barcin napadač Messi je ove godine vodeći strijelac s osam pogodaka, dva puta više od Ronalda, ali nije uspio zatresti mrežu u deset utakmica protiv engleskih klubova, uključujući i polufinalne utakmice protiv Chelsea.

Messi je odao počast portugalskom protivniku: "On je sjajan igrač i ima sposobnost da izbaci protivničku ekipu iz ravnoteže ako mu se da previše prostora što on zna savršeno iskoristiti".

Ronaldo (24), koji je i europski nogometaš godine, kazao je u jednom interviewu da je opasno usmjeravati se samo na Messija te da su kamerunski napadač Samuel Eto'o i Francuz Thierry Henry u odličnoj formi ove godine.

"Naravno da je Messi jako dobar, ali i ostali su", rekao je Ronaldo.

Messi će biti prvi Argentinac koji je najbolji strijelac u nekom europskom natjecanju otkako je Alfredo di Stefano zabio deset 10 golova za Real Madrid u sezoni 1957.-58.

On je imao i više asistencija od Ronalda u ovogodišnjoj Ligi prvaka i ima ih pet, samo jednu manje od vodećih Xavija i Francka Riberyja.

Ronaldo ima samo dvije asistencije. No, Portugalac je bolji u udarcima prema golu i u gol - on ima 53 udaraca prema golu, od kojih je 32 u okvir gola, dok Messi ima 24 od kojih je 11 u okvir gola. (hina/metro-portal)

25.05.2009. 12:47:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh