« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
REPUBLIKANSKI PREDIZBORI

Romney premoćno pobijedio u Illinoisu

Nakon 95 posto prebrojanih glasova Romney ima 47 posto glasova a najbliži mu je bivši senator iz Pennsylvanije Rick Santorum sa 35 posto glasova

Fotografija vijesti
Više o

Mitt Romney

,

republikanci

,

Rick Santorum

Sasvim očekivano, vodeći u utrci za republikansku predsjedničku nominaciju, Mitt Romney, pobijedio je i na predizborima u Illinoisu, ostavivši daleko iza sebe najozbiljnijeg protukandidata Ricka Santoruma, prenosi Hina.

Nakon 95 posto prebrojanih glasova Romney ima 47 posto glasova a najbliži mu je bivši senator iz Pennsylvanije Rick Santorum sa 35 posto glasova. Ostali kandidati su daleko iza njih po broju osvojenih glasova.

"Nudim stvaran izbor i novi početak", rekao je Romney pristašama okupljenim u Schaumburgu, predgrađu Chicaga. "Imam viziju i iskustvo da nas izvučem iz ovog nereda", dodao je on.

Romney trenutno ima veliku prednost u broju delegata u republikanskoj utrci za izbor kandidata koji će se suprostaviti Baracku Obami 6. studenoga.

Prije predizbora u Illinoisu Romney je imao 521 delegata a da bi postao republikanski kandidat treba mu najmanje 1144 delegata. Santorum je prije Illinoisa imao 253 delegata.

21.03.2012. 10:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh