« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
REPUBLIKANSKI PREDIZBORI

Romney ostvario nove pobjede u pet saveznih država

Pet država koje su glasovale u utorak imaju zajedno 231 delegata i pobjeda u njima Romneyja znatno približava brojci od 1144 delegata potrebnih za osvajanje nominacije

Fotografija vijesti
Više o

Barack Obama

,

Mitt Romney

,

republikanska stranka

,

Rick Santorum

Kao što se i očekivalo, vodeći u utrci za republikanskog predsjedničkog kandidata Mitt Romney pobijedio je na predizborima u još pet država na sjeveroistoku SAD-a, čime je dodatno zacementirao svoje ogromno vodstvo pred pratiteljima, prenosi Hina.

Romney je pobijedio u državama New Yorku, Pennsylvaniji, Connecticutu, Delawareu i Rhode Islandu, prenijeli su američki mediji.

Romney, kojemu se smiješila nominacija otkad je njegov glavni suparnik Rick Santorum prekinuo kampanju ovog mjeseca, proglasio je pobjedu u republikanskoj utrci tijekom govora u New Hampshireu.

Pet država koje su glasovale u utorak imaju zajedno 231 delegata i pobjeda u njima Romneyja znatno približava brojci od 1144 delegata potrebnih za osvajanje stranačke nominacije za predsjedničku utrku protiv Obame 6. studenoga.

Romney je u utorak ušao u predizbore sa 695 delegata, prema brojanju CNN-a. Očekuje se da će krajem svibnja službeno osvojiti 1144 delegatska glasa koliko mu treba za nominaciju.

25.04.2012. 10:19:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh