« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
HOĆE 75,000 EURA

Roman Polanski tuži tri tjednika za povredu privatnog života

VSD, Journal du Dimanche i Voici novine su od kojih redatelj i njegova supruga Emmanuelle Steiger traže peteroznamenkastu odštetu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Roman Polanski

,

emmanuelle steiger

Roman Polanski optužio je nekoliko francuskih medija za povredu privatnog života nakon niza fotografija snimljenih nakon njegova oslobođenja početkom prosinca u Švicarskoj gdje mu je određen kućni pritvor, objavio je u utorak jedan sudski izvor.

Francusko-poljski filmaš i supruga, francuska glumica Emmanuelle Steiger naveli su tri tjednika VSD, Journal du Dimanche i Voici, od kojih traže ukupno 75.000 eura odštete i kamata.

Članci i fotografije su objavljeni u vrijeme njegova oslobođenja dok se nalazio u svojoj planinskoj kući u Gstaadu u Švicarskoj gdje boravi u kućnom pritvoru do mogućeg izručenja u Sjedinjene Države. Na nekim objavljenim fotografijama, posebice u tjedniku VSD, vide se njegova djeca. Rasprava u pariškom sudu predviđena je za 12. siječnja.

Roman Polanski oslobođen je početkom prosinca i iz zatvora prebačen u kućni pritvor u mondenom zimovalištu Gstaadu nakon što je slavni redatelj platio jamčevinu u iznosu od 3 milijuna eura. Sjedinjene Države od Švicarske traže njegovo izručenje. Optužen je da je 1977. silovao 13-godišnju djevojčicu, omamivši je šampanjcem i sedativom tijekom probnog snimanja. Optužen je po šest točaka za silovanje, uporabu droge, zlostavljanje djeteta i sodomiju. U ponedjeljak je američko pravosuđe odbilo prekinuti proces pokrenut protiv redatelja. (hina/metro-portal)

 

22.12.2009. 18:30:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh