Metro-portal.hr

objavljeno 22.12.2009. 18:30:06
HOĆE 75,000 EURA

Roman Polanski tuži tri tjednika za povredu privatnog života

VSD, Journal du Dimanche i Voici novine su od kojih redatelj i njegova supruga Emmanuelle Steiger traže peteroznamenkastu odštetu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Roman Polanski optužio je nekoliko francuskih medija za povredu privatnog života nakon niza fotografija snimljenih nakon njegova oslobođenja početkom prosinca u Švicarskoj gdje mu je određen kućni pritvor, objavio je u utorak jedan sudski izvor.

Francusko-poljski filmaš i supruga, francuska glumica Emmanuelle Steiger naveli su tri tjednika VSD, Journal du Dimanche i Voici, od kojih traže ukupno 75.000 eura odštete i kamata.

Članci i fotografije su objavljeni u vrijeme njegova oslobođenja dok se nalazio u svojoj planinskoj kući u Gstaadu u Švicarskoj gdje boravi u kućnom pritvoru do mogućeg izručenja u Sjedinjene Države. Na nekim objavljenim fotografijama, posebice u tjedniku VSD, vide se njegova djeca. Rasprava u pariškom sudu predviđena je za 12. siječnja.

Roman Polanski oslobođen je početkom prosinca i iz zatvora prebačen u kućni pritvor u mondenom zimovalištu Gstaadu nakon što je slavni redatelj platio jamčevinu u iznosu od 3 milijuna eura. Sjedinjene Države od Švicarske traže njegovo izručenje. Optužen je da je 1977. silovao 13-godišnju djevojčicu, omamivši je šampanjcem i sedativom tijekom probnog snimanja. Optužen je po šest točaka za silovanje, uporabu droge, zlostavljanje djeteta i sodomiju. U ponedjeljak je američko pravosuđe odbilo prekinuti proces pokrenut protiv redatelja. (hina/metro-portal)

 

22.12.2009. 18:30:06
http://metro-portal.hr/roman-polanski-tuzi-tri-tjednika-za-povredu-privatnog-zivota/29192/