« Hrvatska
objavljeno prije 6 mjeseci i 26 dana
BRAVO

Rokamo za PIK PAK kuću

Domaći rokeri uključili su se svojim nastupima u donacijsku kampanju za izgradnju dječje kuće PIK PAK, a u Zabok ovoga petka dolazi Mile Kekin

Stiže Mile čitati djeci...
Stiže Mile čitati djeci... (Arhiva)
Više o

PIK PAK kuća

,

dječja kuća

Prije nekoliko mjeseci Društvo „Naša djeca" Zabok pokrenulo je donacijsku kampanju za izgradnju dječje kuće u Zaboku koja će nositi naziv PIK PAK i bit će namijenjena svoj djeci iz Zagorja. U ovogodišnjem Dječjem tjednu u Zaboku ova kampanja dobiva novi zamah u kojoj joj se pridružuju i domaći rock glazbenici.

PIK PAK kuća za svu djecu Zagorja

Društvo „Naša djeca" trenutno djeluje u prostorima u staroj zgradi policije u Zaboku. Prostor se nalazi u potkrovlju zgrade, nema riješene pristupačne prilaze, nedostatne je površine, a i stanje prostora je dotrajalo. Usprkos tome, pun je života, djece i svakodnevnih aktivnosti, što samo pokazuje da najmlađim Zagorcima treba pružiti mnogo više od onog što sada imaju. Izgradnjom novog, suvremeno osmišljenog prostora postavit će se novi standardi u realizaciji programa za djecu te pretvoriti PIK PAK kuću u jedinstveno i prepoznatljivo mjesto za dječju igru, stvaralaštvo, edukaciju i participaciju u Hrvatskom zagorju. 

Rokamo s Mile Kekinom

Zabok tako očekuje niz događanja pod nazivom Rokamo za PIK PAK, a kampanji se prvi pridružuje Mile Kekin, koji će U sklopu Dječjeg tjedna u Zaboku u petak 6.10. u 17 sati u Dvorišću kod Polanovića čitati i predstaviti svoju slikovnicu „Mala".  Uz čitanje, Mile će nam zapjevati u akustičnoj verziji i pokoju pjesmu s novog albuma na kojem se nalazi i pjesma „Mala".

Umjetnici i rokeri ZA PIK PAK

Uz poznate glazbenike kampanji su se do sada pridružili i putopisac Hrvoje Ivančić kao i Tihomir Krklec Afrika, koji je u sklopu Dječjeg tjedna u Zaboku već realizirao mural na zidu pothodnika željezničke stanice.

Do kraja ove godine podršci u donacijskoj kampanji za izgradnju PIK PAK kuće pridružit će se glazbenici Darko Rundek, Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević.
Svakako puno znači kada jedan od najvažnijih glazbenika s ovih prostora kao što je Darko Rundek bez ustezanja daje podršku izgradnji PIK PAK kuće te će ovom prilikom posjetiti Zabok kako bi djeci pročitao priču. IVANKA&MRLE također daju podršku izgradnji dječje PIK PAK kuće koncertom za djecu i odrasle 'Kišni razdraganci'. Radi se o nezaboravnom tulumu uz ciku, ples i nesvakidašnje druženje, baš kao što očekujemo jednog dana u PIK PAK Kući.

Datumi novih glazbeno-scenskih događanja bit će uskoro najavljeni, a ovom prilikom DND Zabok poziva i ostale glazbenike i umjetnike da se uključe u donacijsku kampanju Rokamo za PIK PAK, te sve prijedloge za suradnju s radošću očekuje na DND mail.

Naravno, donacija je otvorena i svim zainteresiranim građanima Hrvatskog zagorja i šire, koji žele pripomoći da se ostvari dugogodišnji san o suvremenom prostoru za djecu, prilagođenom dječjoj mašti i potrebama. Sve zajedno pozivamo da svojom DONACIJOM podrže izgradnju PIK PAK kuće!

05.10.2023. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh