« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
VLADA:

Rok za privatizaciju brodogradilišta produžen do 19. svibnja

Vlada se pravda da zainteresiranima treba još vremena za ''snimanje stanja'', ali čni se da ozbiljnih ponuda ipak nema

(Goran Mehkek/Cropix)
Više o

Vlada RH

,

brodogradilišta

,

privatizacija brodogradilišta

,

hrvatska brodogradnja

,

Đuro Popijač

Hrvatska vlada danas je za mjesec dana, do 19. svibnja, produžila rok za predaju ponuda za privatizaciju šest hrvatskih brodogradilišta.

"Trebalo bi omogućiti svim zainteresiranima još određeno vrijeme kako bi se u izravnoj komunikaciji dobila prilika za potpuno snimanje stanja i kvalitetnu pripremu dokumentacije, a nakon čega se, s puno većom vjerojatnošću, mogu očekivati i kvalitetnije ponude", kazao je na sjednici Vlade ministar gospodarstva Đuro Popijač.

Objašnjava kako je Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) posljednjih dana zaprimio nekoliko pisanih zamolbi potencijalnih ponuđača za produljenje roka za predaju ponuda, a kako bi dobili nešto više vremena za snimanje stanja, dodatne analize i kvalitetniju pripremu dokumentacije, rekao je Popijač.

"Postoji određeni interes investitora, a ovih dana se najavljuju i neki novi za otkup dokumentacije", rekao je Popijač, dodajući kako treba sve učiniti za taj proces, jer se i kod brodogradilišta radi o tvrtkama u dugogodišnjim teškoćama.

Kako ovo nije ni u kom smislu vezano ni za otvaranje poglavlja 8 (tržišno natjecanje), trebalo bi omogućiti zainteresiranima još određeno vrijeme kako bi u izravnoj komunikaciji dobili uvid i prilika za potpunu snimku stanja i kvalitetnu dokumentaciju, ističe Popijač.

Odlukom Vlade rok za predaju ponuda za natječaj za privatizaciju pulskog Uljanika, riječkog 3. maja, Brodotrogira, Brodogradilišta Kraljevica, Brodospolita i Brodosplita - Brodogradilišta specijalnih objekata produžen je s dosadašnjih 60 dana od raspisivanja natječaja na 90 dana, odnosno s 19. travnja na 19. svibnja.

15.04.2010. 15:32:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh