« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
NAZOVITE BEZ STRAHA

Rodin SOS telefon za dojenje obilježio osam godina rada

Na temelju osmogodišnjeg iskustva Rodine savjetnice ističu da majke najviše trebaju pomoć u prvih mjesec dana djetetova života

Dojenje
Dojenje (Dreamstime)
Više o

udruga RODA

,

dojenje

,

sos telefon za dojenje

Rodin SOS-telefon za dojenje obilježava osam godina rada, a od njegova uvođenja 2003. do danas zaprimljeno je više od 25.000 poziva, piše Hina.

Tridesetak Rodinih savjetnica za dojenje, majki koje su prošle poduku o dojenju i komunikacijske vještine, tako je na telefone 01/6177-520 ili 091 22 77 220 pomoglo dojenju više od 25.000 djece u Hrvatskoj, ističu u Rodi. Na temelju osmogodišnjeg iskustva ističu da majke najviše trebaju pomoć u prvih mjesec dana djetetova života, ali i poslije ako se pojave teškoće u dojenju.

"Majke koje su uspješno prebrodile teškoće i dojile svoje dijete poslije će prijateljicama i sestrama biti ohrabrenje i pomoć i na taj način ponovno možemo stvoriti krug potpore dojenju u društvu kakvo je postojalo prije, u vrijeme kad su dojile naše bake", poručuju iz Rode.

Navode kako je prije desetak godina ozračje u Hrvatskoj bilo daleko od onog koje potiče dojenje, rodilišta nisu provodila programe prijatelja djece, nije bilo svijesti o važnosti dojenja, a žene nisu imale pozitivna iskustva u dojenju i znanju koje mogu prenijeti dalje, pa je pokretanje telefona za pomoć bio prvi korak u promjeni takva stanja.

Udruga Roda uz to organizira i radionice o dojenju, a osnovano je i savjetovalište za dojenje u kojem majke mogu dobiti stručnu pomoć savjetnica dva pute na tjedan. SOS-telefon otvoren je za sve upite radnim danom od 15 do 21 sat, a vikendom i blagdanom od 9 do 21 sat.

05.05.2011. 13:28:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    la
    05.05.2011. 14:40
    lijepa vijest
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh