« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
LJUBAVNA PRIČA

Rodan Klepetan vratio se svojoj Malenoj

"Opet je frcalo granje po gnijezdu, a klepet kljunova odjekivao je ulicom", šali se Stjepan Vokić, umirovljenik koji se brine o Malenoj

Fotografija vijesti
Više o

rode

,

divlje životinje

,

Klepetan i Malena

Unatoč tri dana zakašnjenja, rodan Klepetan i desetu se godinu zaredom vratio u svoje gnijezdo u Slavonskom Brodu, čime se nastavlja nevjerojatna priča o privrženosti dviju bijelih roda, prenosi Hina.

Vratio se svojoj Malenoj, rodi koja je prije 20 godina nakon pucnja talijanskih lovaca ostala slomljena krila, pa je brigu o njoj preuzeo dojučerašnji domar tamošnje škole, odnedavno umirovljenik Stjepan Vokić.

"Opet je frcalo granje po gnijezdu, a klepet kljunova odjekivao je ulicom", šali se Stjepan. Upravo je on najzaslužniji za uspjeh ove ljubavne priče jer zimi brine da roda Malena ima hrane i da joj ne bude hladno. Onda u proljeće zajedno čekaju Klepetana.

"Oni su mi kao druga obitelj. Ne mogu vam riječima opisati kolika je to radost kada mi ptica dođe iz tolike daljine i pozdravi, i ne boji me se", oduševljeno priča ovaj zaljubljenik u ptice. Prebrojao je kako je iz gnijezda Malene i Klepetana do sada odletjelo 40- tak roda pa će i ove godine nestrpljivo čekati potomke.

28.03.2012. 08:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh