« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Rock koncert 'Bitka za Grad'

U petak na Trgu Bana Jelačića branitelji organiziraju urbani koncert

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević, CROPIX)
Više o

koncert Bitka za Grad

,

Damir Jašarević

,

vukovarski branitelji

Predsjednik Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara Damir Jašarević pozvao je danas građane na veliki rock koncert koji će pod nazivom "Bitka za Grad" održati u petak, 3. listopada na zagrebačkom Cvjetnom trgu u okviru 2. Dana zagrebačkih branitelja Vukovara.

Na koncertu u petak, prvi će, u 17,30 sati nastupiti Tomislav Goluban & Friends, a zatim Puzzle Blues Band, Nebojša Buhin Nebo & The Downstrokes, Gatuzo, Tony Lee King i na kraju, u 21 sat zvijezda koncerta - Davorin Bogović & Telefon Blues Band, rekao je Jašarević. Istaknuo je da će se izvođači odreći dijela honorara u korist gradnje zavjetnog pila "sv. Juraj ubija zmaja" koji će se postaviti na početku kukuruznog puta u selu Bogdanovci, a koji Udruga podiže u spomen na svoje poginule, preminule i nestale suborce. Također je rekao da se ovim koncertom pridružuju borbi protiv nasilja i devastacije u Zagrebu i žele pokazati da još uvijek u Zagrebu živi urbana kultura.

Davorin Bogović je rekao je kako mu je čast održati koncert za branitelje, ljude koje najviše cijeni, i to za branitelje purgere kojih je bilo po svim bojišnicama, a jako puno u Vukovaru. Tomislav Goluban je u ime Hrvatskih blues snaga koje su nedavno osnovane unutar Hrvatske glazbene unije najavio zanimljiv nastup blues bandova na koncertu.

"2. Dani zagrebačkih branitelja Vukovara" održavaju se od 13. rujna do 4. listopada, kao uspomena na 72 poginula, 12 preminulih i 14 nestalih zagrebačkih dragovoljaca iz Bitke za Vukovar 1991. godine. Dani sadržavaju raznolik športski, memorijalni i kulturni sadržaj sa naznakom na okrugle stolove posvećene Vukovaru iz Domovinskog rata i Vukovaru u budućnosti.

Jašarević je novinarima rekao da je po pitanju hrvatskih branitelja na djelu prešutna velika koalicija HDZ-a i SDP-a, jer je predsjednik Odbora za ratne veterane Hrvatskog sabora Ante Kotromanović (SDP) svoje mjesto u Upravnom odboru Fonda hrvatskih branitelja ustupio HDZ-ovom čelniku, potpredsjedniku tog saborskog odbora Josipu Đakiću. Kotromanović kritizira, ali s druge strane nije htio preuzeti odgovornost da djeluje unutar Upravnog odbora, a što mu zakon omogućuje, rekao je Jašarević. (hina/metro-portal)

01.10.2008. 10:28:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh