« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
Šonje, suvag...

HNS traži Bandićevu ispriku građanima

Gradski odbor HNS-a tvrdi da je pretjerao u političkoj nekorektnosti

Bandić je u utorak otvorio park za pse u Palinovečkoj ulici
Bandić je u utorak otvorio park za pse u Palinovečkoj ulici (Ranko Šuvar/CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

bandić o šonjama

,

hns traži ispriku

,

Bandić SUVAG

Povodom nedavnog niza izjava gradonačelnika Grada Zagreba, zagrebački HNS odlučio je bezrezervno osuditi način javne komunikacije „prvog čovjeka Zagreba".

U priopćenju se kaže: "Držimo da je gradonačelnikova javna komunikacija izrazito neukusna i nekulturna, a očituje se u neprimjerenim izjavama usmjerenim različitim društvenim grupama kao što su žene, invalidi i siromašni, ali i vlastitim suradnicima, novinarima, te ostalim osobama koje ga javno kritiziraju.

Osim što je ovakav način komunikacije nespojiv s obnašanjem funkcije gradonačelnika glavnog grada Republike Hrvatske, on je također oprečan i s načelima i vrijednostima socijaldemokracije kojoj gradonačelnik navodno pripada, a to samo pokazuje kako gradonačelnik nema nikakve vjerodostojnosti u svom javnom djelovanju.

Uskoro ću i ja u SUVAG, jer kad me žena uzme na red, pravim se gluh, misleći da će ona zaboraviti moje grijehe. No ona, kao da je snimljena na vrpci, sve identično ponavlja.
jedna od spornih Bandićevih izjava

Jednako su uvredljive i gradonačelnikove isprike u stilu kako su njegove izjave „samo izvučene iz konteksta". S jedne strane, mišljenja smo kako je sasvim jasno da ne postoji takav kontekst u kojem bi takve njegove izjave bile iole opravdane. S druge strane, ovakvim svojim opravdanjima samo poručuje građanima kako u svojim izjavama ne vidi ništa sporno i da javni dojam o njima može otkloniti tek nesuvislim opravdanjima. Štoviše, ocjenjujemo kako se zapravo radi o bahatom kontinuitetu ovakvog gradonačelnikovog ponašanja koji građanima daje do znanja kako gradonačelnik o njima može govoriti što god ga je volja, a da za to neće ni na koji način odgovarati.

HNS stoga traži da se gradonačelnik javno ispriča građankama i građanima Zagreba koje je u više navrata i na različite načine povrijedio svojim izjavama. Smatramo da Zagrepčani to zaslužuju!" (metro-portal)
01.10.2008. 15:07:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh