« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Psi dobili i drugi park

Inicijativa potekla od građana

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ranko Šuvar/CROPIX)
Više o

park za pse

,

psi

,

kućni ljubimci

,

gradski parkovi

U zagrebačkom naselju Vrbani danas je gradonačelnik Milan Bandić svečano otvorio park za pse, pa sada u Zagrebu psi imaju dva parka - u Trnskom i Vrbanima.

Bandić je rekao kako je lijepo što je otvoren novi park za pse te da se ne će stati dok se u svakoj gradskoj četvrti ne otvori najmanje po jedan takav park, kao i u svakoj mjesnoj zajednici po jedno dječje igralište.

Dodao je da je inicijativa za otvaranje parka za pse u Vrbanima došla od građana te da će njegova inicijativa sada ići prema Vijeću gradskih četvrti da se u blizini parka za pse u Vrbanima napravi dječje igralište.

Bandić je rekao kako je dobro da brinemo za kućne ljubimce te da i on ima dva psa, ali istovremeno treba paziti da se ne dovede u nezavidni položaj one koji nemaju pse.

Najavio je konačno rješavanje imovinsko-pravnih poslova s državom oko novih osam hektara "ledine" na kojoj će se pored azila za kućne ljubimce u Dumovcu prostirati i novo groblje za kućne ljubimce.

"Time Zagreb definitivno ulazi u civilizacijski krug europskih metropola kad su kućni ljubimci u pitanju", rekao je Bandić.

Park za pse u Vrbanima obuhvaća površinu od oko 1,5 hektara i ograđen je vegetacijom kao živom ogradom. Park je u potpunosti opremljen, te sadrži uređenu površinu s opremom za rekreaciju pasa, stolce i klupice za njihove vlasnike, držače za vrećice za sakupljanje psećeg izmeta i kante za otpad. Park, koji će psima i njihovim vlasnicima pružiti prostor u kojem će se moći zajednički rekreirati i provoditi slobodno vrijeme, uredio je Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, uz potporu Hrvatskih šuma i tvrtke Mars.

Uređenje parka za pse u Vrbanima koštalo je oko 240.000 kuna, od čega je Grad uložio oko 70.000 kuna. (HINA)

30.09.2008. 18:43:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh