« Život
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
MA DA?!

Roboti će poslove oduzimati - muškarcima!

Ako vas je strah da će vam jednog dana u bliskoj budućnosti roboti oteti posao i poslati vas na ulicu - šanse za to su puno veće ako ste muškarac

Roboti su tu i žele vaš posao ...
Roboti su tu i žele vaš posao ... (Arhiva)
Više o

roboti

,

budućnost

,

muškarci

,

poslovi

Podjela poslova na muške i ženske tradicionalna je i teško se mijenja, no iako se žene bore rukama i nogama da to promijene, možda bi trebale malo usporiti i ostaviti neke poslove muškarcima jer ih u bliskoj budućnosti - neće niti biti.

Naime, strah od robotizacije društva itekako je opravdan, još uvijek ne u varijanti tmurne budućnosti iz koje dolazi Terminator, već one bliske u kojoj roboti sve više uzimaju poslove ljudima.

Automatizacija je odavno poharala automobilsku i tešku industriju gdje je pad broja zaposlenih bio drastičan nakon uvođenja robota, a zamislite samo koliko još poslova čeka ista sudbina s naprednim generacijama mehaničkih bića?

Salon donosi prilično distopijsko istraživanje provedno na Oxfordu koje je analiziralo više od 700 zanimanja i zaključilo da njih 47 posto u sljedećih 20 godina neće više biti ljudska, već robotska zanimanja.

Novi val automatizacije udarit će na tradicionalno muška zanimanja - vozači taksija, kamiona, građevinari ... prvi su na meti za zamjenu robotima, a industrije koje su visokorizične za zamjenu ljudi robotima su transport u cjelini, logistika te administrativna i uredska podrška.

Razlog je jednostavan - roboti sjajno rade repetitivne aktivnosti i mogu ih izvoditi puno brže i dulje od ljudi, dok profesorice i medicinske sestre te srodna zanimanja u kojima je puno više žena za sada mogu odahnuti ...

Nije baš neka svijetla slika budućnosti ...

13.04.2016. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh