« Spektakli
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
POLITIČKA (NE)KOREKTNOST

Robert De Niro uputio ispriku zbog rasističkog vica

"Moje primjedbe, iako izgovorene satiričkim tonom, nisu trebale uvrijediti ili posramiti nikoga - osobito ne prve dame", rekao De Niro

Fotografija vijesti
Više o

Barack Obama

,

rasizam

,

Michelle Obama

,

Robert De Niro

Nisam imao namjeru bilo koga uvrijediti svojom šalom, skrušeno se ispričao glumac Robert De Niro, nakon što se na skupu demokratskih donatora u jednom treutku našalio i rekao kako postoji šansa da u studenom u Bijeloj kući „osvane bijela prva dama", prenosi Hina.

De Niro, Oscarom nagrađena zvijezda "Kuma" i "Raging Bulla" rekao je da nije namjeravao nikoga uvrijediti s primjedbom o suprugama republikanskih predsjedničkih kandidata Newta Gingricha, Ricka Santoruma i Mitta Romneya.

"Moje primjedbe, iako izgovorene satiričkim tonom, nisu trebale uvrijediti ili posramiti nikoga - osobito ne prve dame", rekao De Niro u priopćenju.

De Niro se našao na udaru kritika nakon donatorskog skupa u ponedjeljak u New Yorku kada je predstavio Michelle Obamu kao glavnog govornika.

"Callista Gingrich, Karen Santorum, Ann Romney. Sada da li vi stvarno mislite da je naša zemlja spremna za prvu bijelu damu?" rekao je De Niro. "Prerano, zar ne?", našalio se, aludirajući na dvojbe iz predsjedničke kampanje 2008. kada se često postavljalo pitanje "je li Amerika spremna za crnog predsjednika?".

Newt Gingrich je za njegove primjedbe rekao da su neoprostive i da unose razdor. Ured Michelle Obame je šalu ocijenio "neprimjerenom".

22.03.2012. 07:43:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh