« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
ekskluziva

Robbie Williams: Bojim se britanskog tiska!

Robbie je opet u centru pozornosti - ima novi album, preselio se u Los Angeles, zaljubljen je... Pročitajte ekskluzivni intervju!

(Getty Images)
Više o

Take That

,

Robbie Williams

,

Ayda Field

Robbie Williams postao je svjetska zvijezda kao dio boy benda Take That. No, slava i novac donijeli su mu i dobro poznate traume i probleme s ovisnošću.

Nakon dvije rehabilitacije i selidbe u SAD, 35-godišnjak se danas čini sretnim i stabilnim u Los Angelesu.

Opet je u centru pozornosti zbog novog hit albuma Reality Killed The Video Star i zanimanja javnosti je li zaprosio svoju djevojku Aydu Field. Novinarka Metro Francea Talia Soghomonian razgovarala je s njim dok se pripremao za nastup na natjecanju za Miss Francuske.

Nije vas bilo tri godine - kakvim vam se čini comeback?

Čini se pomalo čudnim gledati na to kao na comeback. Shakira se odmarala četiri godine između dva albuma, U2 su pauzirali pet godina; dakle, to i nije tako dugo. No, ljudi, tabloidi i mediji opisali su to kao comeback. A kako se osjećam? Pa, dosta toga se govorilo i pisalo dok me nije bilo, kako sam išao na liječenje, razni tračevi o mom životu i kamo ide moja karijera, tako da sam bio nervozan iščekujući reakciju javnosti na mene i moje albume. To mi je uništavalo živce i sad se samo opet pokušavam snaći u poslu.

Vaš album je hit, tako da vam je sigurno laknulo?

Fanovi su ostali pomalo zbunjeni kad sam izdao Rudebox. Uplašio je većinu njih. Sretan sam što im je ovaj album dao ono što su od mene očekivali.

Zato što je Rudebox bio više eksperimentalan?

Tek kad izdate album poput Rudeboxa shvatite da niste tip umjetnika koji može biti eksperimentalan i onda se stvarno nasmijete. Shvatite da ste dio ogromnog stroja čiji kotači mogu otpasti vrlo lako s jednim pogrešnim potezom.

Stvaraju li sva ta očekivanja još veći pritisak na vas?

Da, zato što me kod kuće sjajan britanski tisak dočekuje na nož. Svi žele da ne uspijem jer oni to tako rade!

Koja je najveća zabluda o Robbie Williamsu?

Ne znam koja je najveća zabluda o meni, ali sigurno ih ima nekoliko! Jako se bojim britanskog tiska. Preselio sam se u drugu državu zbog njih!

Kakav je život u L.A.-u?

Dobro je. Većinom je sunčano i život je opušten. Buđenje uz sunce svakog jutra sve čini ljepšim. Mislim da vrijeme u Europi može biti jako depresivno.

Je li vam život u Kaliforniji pomogao u borbi s demonima, daleko od britanskog tiska?

Bio sam trijezan u Engleskoj oko tri godine. Ali lakše je ostati trijezan u Los Angelesu, svi tamo govore kao terapeuti. Mnogo bolje razumiju ovisnost, depresiju i slabosti općenito. U Engleskoj su ljudi dosta rezervirani.

U L.A.-u ste našli ljubav - je li to pomoglo?

Siguran sam da mi nije odmoglo! Ona je uz mene i za mene se brine. To je kao savršena naslovnica i ne želim to govoriti jer zvuči otrcano, ali ona sigurno nije omela moj oporavak i moju mentalnu stabilnost. Predivna je!

Naslov vašeg albuma, Reality Killed The Video Star, podsjetnik je da na MTV-u više nema glazbe, samo reality showova. Jesu li vas ikad pitali da sudjelujete u nekom?

Imao sam dosta ponuda, ali u mojoj kući se ništa ne događa, zbilja. Nema zanimljive dinamičnosti kao kod Ozzyja Osbournea. Tamo smo samo ja, žena i psi. Svi dani su vrlo, vrlo slični i nema puno drame tako da to ne bi bio baš zanimljiv reality show.

U Los Angelesu ste - mislite li da ćete završiti kao glumac?

Ne! Tamo ima mnogo glumaca koji trebaju uloge. Ne žele da im ih otme neka pop zvijezda!

Hoće li se Take That ikad ponovno sastati?

Vjerojatno. Ne znam što će to uključiti, koliko će puno ili malo mene biti u tome, ali dečkima sam jako naklonjen. Jako dobro se slažemo. Obožavam njihov zadnji album. Imaju jako dobru suradnju zajedno. Biti solo umjetnik je usamljeno. Nekako sam uvijek htio biti u bendu, još otkad sam iz njega otišao! Vidjet ćemo. Sad ne znam što će se dogoditi.

Jesu li vam neki problemi postali trivijalni kad ste postali stariji i zreliji?

U našem slučaju se puno toga dogodilo između 20. i 35. - zrelost, prošlo je vrijeme. Svi smo, čini se, shvatili tko smo i tko smo bili tada, i svi smo jedni drugima oprostili za naše ponašanje, sebičnost itd.

Ipak ste bili prilično mladi.

To su bili tipični problemi boy benda s menadžerom, problemi u grupi, droga, i tako dalje. To je glupi vodič za boy bendove! To se događa 90 posto boy bendova.

Trebali biste napisati knjigu: Glupi vodič za boy bendove!

Da, bih kad bih se mogao sjetiti! Bilo je nekoliko rehabilitacija, tako da sam izgubio neka sjećanja. Možda bih mogao sklepati neku knjigu, tako zna.

Piše: Talia Soghomonian/Metro France
08.12.2009. 11:06:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh