« Spektakli
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
ekskluzivni razgovor

Rob Pattinson: Sviđaju mi se antiheroji kao Belmondo

Intervju s mega-zvijezdom filma Sumrak sa snimanja novog nastavka u Vancuveru u Kanadi

(Getty Images)
Više o

Sumrak

,

vampiri

,

Rob Pattinson

,

Robert Pattinson

,

Film Sumrak

Metro: Kako ide snimanje?

Rob: Odlično! Da budem iskren, iznenadila me opuštena atmosfera na setu. Bio sam stvarno vrlo nervozan prije početka snimanja jer znam koliko se od filma očekuje. Međutim, s ovim timom sve ide kao podmazano. Svi se dobro poznajemo i ovo je jedan od najopuštenijih poslova koji sam ikada radio. To je stvarno zanimljivo. Do sada ide stvarno jako, jako dobro.

Metro: Zadnji put kad smo razgovarali rekao si mi da još uvijek možeš hodati ulicom a da te nitko ne prepoznaje. Sad se to najvjerojatnije promijenilo?

Rob: Aha, sad više ne šećem po vani, a kad nekamo moram ići, prerušim se (smijeh). Zato mi je pravo olakšanje vratiti se na posao

Metro: Jesi li iznenađen time što je "Sumrak" postao takav fenomen?

Rob: To me ne prestaje iznenađivati. Čak i ovdje na snimanju. Jučer je na snimanju bilo više od 300 gledatelja. To je ludnica. Svaki dan srećem ljude koji znaju nekoga tko je izuzetno vezan za knjige. Na svakom aerodromu u svijetu na kojem sam bi su me carinski službenici tražili autograme za svoje kćeri. Baš na svakom. To je stvarno ludnica! Samo se nadam da to neće promijeniti način na koji razmišljam te da neće utjecati na moju osobnost. Do sada nije.

Metro: Koji je vaš najdraži filmski vampir svih vremena?

Rob: Uvijek mi se sviđao Nosferatu. Gledao sam film "30 dana noći" nedavno. I mislim da je stvarno dobar. Sviđa mi se Danny Huston u tom filmu, ali ne bi se moglo reći da sam veliki ljubitelj filmova o vampirima.

Metro: Mora da si dobio jako velik broj filmskih ponuda. Na koji način biraš što ćeš

sumrak_vampiri.jpg
Rob, Taylor Lautner i Kristen Stewart na MTV Music Awards

prihvatiti?

Rob: Biram isključivo prema scenariju. Rasprodan sam za ovu godinu. Prihvatio sam najrazličitije moguće uloge. Svaka je toliko različita, ali ne smijem o njima još govoriti jer još nisu završene. Uopće me ne zanima kojeg je žanra film u kojem mi je ponuđena uloga, zanima me samo kvaliteta scenarija. Ako mi se sviđa scenarij, i ako mi se sviđa uloga, to je sve što je potrebno za odluku.

Metro: Jesi li se drugačije pripremao za ponovno igranje uloge Edwarda nego ranije?

Rob: Puno je toga bilo različito. Sad mi je već jako jako poznat taj lik. Ja sam duh, djelić Belline mašte. Sada zapravo niti ne igram Edwarda. Glumim neku vrstu isprekidanog sjećanja što je vrlo neobično. Pokušavam ga odglumiti tako kao da Edward stalno razmišlja o tome da će sve propasti. I tu je još taj idilični odnos. Također, Edward je tako nesiguran u sve oko sebe.

Metro: Hoćeš li ponovno pjevati na CD-u s filmskom glazbom?

Rob: Mislim da ovoga puta neći. Još je rano za reći, ali bit će jako puno glazbenika na tom CD-u. Zadnji "soundtrack" je odlično prošao, pa jako puno bandova želi biti na novom CD-u. Radi se o bandovima za koje nikada ne bih pomislio da bi željeli biti na CD-u novoga filma, ali bit će.

Metro: Tko na primjer?

Rob: Ha, ha, to ne smijem reći. Dobri, stvarno jako dobri bandovi.

Metro: Koji su tvoji najomiljeniji bandovi?

Rob: Niti to ne smijem reći jer će nekoliko njih biti na novom CD-u.

Metro: Postoji li neki glumac koji ti je bio idol kad si bio mlađi, koga si posebno volio?

Rob: Kad sam bio mlađi nisam znao da ću postati glumac. Kad sam počeo glumiti, trebalo mi je oko tri do četiri godine da stvarno počnem razmišljati u stilu: "Da, ja sam sada glumac." Ima, međutim nekoliko glumaca koji su mi bili fenomenalni, npr. Jean-Paul Belmondo i Jack Nicholson, ali više sam volio i proučavao redatelje.

Metro: Zašto Belmondo?

Rob: Sviđa mi se taj anti-herojski lik - lik koji na površini ne mari ni za što, a u stvari im je jako stalo. Oni nisu površni u svojim emocijama. To mi se sviđa.

Piše: Talia Sohgomonian MWN
12.06.2009. 11:23:49
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    fito
    08.05.2010. 23:31
    sumrak a like sumrak bela kisssi weduard
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh