« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci

Rio gradi pola milijuna socijalnih stanova

Brazilski predsjednik najavio je projekt poticanja zapošljavanja u vremenima krize

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

socijalni stanovi

,

Rio de Janeiro

,

Luiz Inacio Lula da Silva

,

brazilska socijalna politika

,

favele

Brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva najavio je u utorak u Riju gradnju 500.000 stanova u zemlji namijenjenih obiteljima sa slabim primanjima kako bi potaknuo zapošljavanje u ovo doba krize.

U faveli Manguinhos, sjeverno od Rija, gdje je otvorio školu, Lula je rekao da će "za deset dana odobriti plan za gradnju 500.000 stanova u zemlji" koji su namijenjeni siromašnim građanima i "usto trebaju otvoriti radna mjesta".

Nešto kasnije, predsjednik je posjetio favelu Dona Marta gdje je policija zahvaljujući svojim stalnim ophodnjama uspjela uvesti red. Lula je najavio deblokadu financijskih sredstava za gradnju drugih kuća za obitelji sa skromnijim primanjima i za uspostavu sigurnosti kako bi smanjio nasilje.

"Rio se više neće spominjati u novinskim crnim kronikama"Lulu

Lula je obećao da će do 2010., kada završava njegov drugi mandat na predsjedničkoj dužnosti, "popraviti" ugled Rija.

"Rio se više neće spominjati u novinskim crnim kronikama", istaknuo je, dodajući da će Dona Marta biti pilot-projekt koji će se "moći provesti i u drugim favelama u tome gradu".

Lula je u ožujku prošle godine objavio svoj socijalno-urbanistički program vrijedan 1,6 milijarda dolara za 700 favela u Riju u kojima živi 1,5 milijuna stanovnika. (hina/metro-portal)

04.02.2009. 10:19:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh