« Knjiga
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
BRAVO

Richard Flanagan dobitnik nagrade Man Booker

Književna nagrada Man Booker dodijeljena je u utorak navečer u Londonu australskom književniku Richardu Flanaganu za roman "The Narrow Road to the Deep North"

Richard Flanagan prima Man Booker
Richard Flanagan prima Man Booker (Twitter)
Više o

The Narrow Road to the Deep North

,

Richard Flanagan

,

Man Booker 2014

Richard Flanagan, australski književnik dobitnik je ovogodišnje Man Booker nagrade za svoj šesti roman, "The Narrow Road to the Deep North".

Roman je ljubavna priča koja se bavi jednom od najzloglasnijih epizoda u japanskoj povijesti, gradnjom Burmanske pruge ili Pruge smrti na relaciji Tajland - Burma za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Dobitniku je nagradu na posebnoj svečanosti u londonskom Guildhallu uručila vojvotkinja od Cornwalla Camilla Parker Bowles.

Predsjednik ocjenjivačkog suda A. C. Grayling istaknuo je kako je riječ o "superiornu romanu, iznimnu književnom djelu".

"To je veličanstven roman o ljubavi i ratu, dvjema velikim književnim temama. Napisan proznim stilom izvanredne elegancije i snage, on stvara mostove između istoka i zapada, prošlosti i sadašnjosti, u priči o krivnji i herojstvu. Richard Flanagan rođen je kako bi ga napisao", kazao je Grayling.

15.10.2014. 11:57:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh