« Televizija
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
DISCOVERY

Ribolov na najjače - rekordan ulov iz havajskog kanua

Serija prati sedam timova koji love ribu, bore se s nemirnim morem i opasnostima poput morskih pasa koje brzo otkrivaju njihov ulov kao lagan plijen

Kako se love stvarno velike ribe na Havajima
Kako se love stvarno velike ribe na Havajima (Arhiva)
Više o

Pacifički ratnici

,

Discovery Channel

Ispod kristalno čistog mora na Havajima, drevni vulkani su stvorili strme podvodne litice, što su najbolji uvjeti za dubokomorski ribolov na svijetu. Generacije stanovnika Havaja već stoljećima love ogromne ribe iz malenih, rukom izrađenih kanua, koristeći pritom tek štapove za pecanje i svoje ruke.

Nova serija Discovery Channela Pacifički ratnici prati odvažne muškarce i žene koji iznova oživljavaju tu drevnu tradiciju i riskiraju svoje živo­te kako bi uhvatili ribe koje teže i do 50 kilograma - pri čemu im i samo jedan uspješan ulov može donijeti čak 1,500 dolara!

Pacifičke ratnike možete gledati nedjeljom u 20:00, počevši od 7. veljače.

Serija prati sedam timova koji love ribu, bore se s nemirnim morem i opasnostima poput morskih pasa koje brzo otkrivaju njihov ulov kao lagan plijen. Ribari koriste različite teh­nike, a ribarica Kimi Werner njeguje iznimno opasan stil. Ona roni slobodnim stilom i do 45 metara ispod površine i tamo lovi ribu.

"Iako je hrabrost osnovni dio ovog posla, odgovarajuća količina straha je normalna i pot­rebna. Strah me drži na životu. Podsjeća me na to koliko smo mali i kako moramo biti ponizni pred velikim i moćnim oceanom. Ljudi koji to zaboravljaju upadaju u opasnosti.", izjavila je Kim za Discovery

05.02.2016. 10:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh