« Televizija
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
TV1000

Mjesec oskarovaca na TV1000

Obilježavajući najvažniji dan u filmskom kalendaru, 28. veljače u kojoj će se održati 88. ceremonija dodjele nagrade Oscar, TV1000 svake večeri u veljače emitira filmove koji su osvojili, ili bili nominirani u nekoj od kategorija

Podsjetite se genijalnih filmova
Podsjetite se genijalnih filmova (TV1000)
Više o

oskarovci

,

filmovi

,

TV1000

Termin u 20.30 sati, ovaj je mjesec rezerviran za najbolje iz filmske produkcije pa ne propustite pogledati filmove uz koje brojimo dane do ovogodišnje dodjele: Pad crnog jastreba, 21 gram, Glazba mog srca, Elizabeta, 8 milja, Kuća monstrum, Gospođa Brown, Ja ću budan sanjati, W., Rt straha, Okrug 9, Ray, Razum i osjećaji, Svjetlo dana, Vječni sjaj nepobjedivog uma, Mali glas, Rocky, King Kong, Talentirani gospodin Ripley, Čovjek kojeg nije bilo, Apollo 13, Tigar i zmaj, Rachel se udaje, Twister, Zaljubljeni Shakespeare, Schinlerova lista, Crveni zmaj.

Kuća monstrum

U ponedjeljak 8. veljače u 20.30

Tri tinejdžera otkrivaju da je susjedova kuća zapravo živo i zastrašujuće čudovište koje planira pojesti djecu u Noći vještica!

Kuća preko puta i mrzovoljni starac koji u njoj živi sumnjivi su malom DJ-u. Kad starca nakon srčanog udara odvezu kola hitne pomoći, DJ pomisli da je došao kraj opasnosti, no s prijateljem Chowderom i djevojčicom Jenny iz privatne škole otkriva da kuća planira pojesti svu djecu koja će na Noć vještica obilaziti kuće pod maskama!

Redatelj: Gil Kenan

Nominiran u kategoriji : Najbolji animirani film

Originalni naslov: Monster House

Žanr: Animirani film/Komedija/Obiteljski film

Produkcija: SAD, 2006.

Razum i osjećaji

U ponedjeljak 15. veljače u 20.30

Klasična romantična drama s Kate Winslet i Emmom Thompson u glavnim ulogama kćeri nedavno obudovljene majke koje otkrivaju opasnosti ljubavi i života.

Elinor (Emma Thompson) s majkom i sestrama upada u financijske probleme jer je njezin otac nakon smrti imanje ostavio svojem glupavom sinu iz prvog braka. Dok pokušava riješiti obiteljske poslove, Elinor se potajno zaljubljuje u polubratova šogora Edwarda Ferrarsa (Hugh Grant), no saznaje da joj on ne može udvarati jer se mnogo godina ranije zaručio. Obitelj se seli na selo gdje se Elinorina živahna sestra Marianne (Kate Winslet) zaljubljuje u naočitog lokalca Johna Willoughbya (Greg Wise), ženskara koji ipak gaji osjećaje prema njoj. No nakon Willoughbyjeva odlaska Marianne pada u očaj. Hoće li sestre uspjeti zacijeliti slomljena srca?

U glavnim ulogama: Emma Thompson, Kate Winslet, Hugh Grant, Alan Rickman, Tom Wilkinson

Redatelj: Ang Lee

Nagrada Oscar u kategoriji : Najbolja adaptacija scenarija

Originalni naslov: Sense and Sensibility

Žanr: Komedija/Drama/Romantični film

Produkcija: SAD/Velika Britanija, 1995.

Tigar i zmaj

U srijedu 24. veljače u 20.30

Oscarom nagrađeni spektakl borilačkih vještina u režiji Anga Leeja u kojem legendarni, smireni i samouvjereni majstor borilačkih vještina Li Mu Bai pokušava pronaći ubojicu svojeg učitelja.

Legendarni majstor borilačkih vještina Li Mu Bai traži ubojicu svojeg učitelja. Miran i samouvjereni Li može se nositi s bilo čime, osim s osjećajima koje ima prema gipkoj i spretnoj Yu Shu Lien. I Jen Yu, slaba i razmažena kći provincijskog guvernera, fascinirana je glamuroznim životom Shu Lien: činjenica da žena može biti tako slobodna i doživljavati toliko pustolovine potpuno je oduševljava. Premda se za profinjenu Jen planira skora udaja u uglednu obitelj, ona kuje opaki plan. Noću se pretvara u maskiranog i lukavog lopova s namjerom da ukrade nepobjedivi mač Zelena sudbina kojim se nekoć koristio Li. I Li istodobno kreće u potragu za nestalim mačem jer smatra da je to ključ za rješavanje učiteljeva ubojstva.

U glavnim ulogama: Yun-Fat Chow, Michelle Yeoh, Ziyi Zhang, Chen Chang, Sihung Lung

Redatelj: Ang Lee

Nagrada Oscar u kategoriji : Najbolji film na stranom jeziku

Originalni naslov: Crouching Tiger, Hidden Dragon

Žanr: Akcijski

Produkcija: SAD/Kina, 2000.

04.02.2016. 12:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh