« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
OTOK MOLAT

Ribar ulovio morskog psa dugog deset metara

Dinko Martedić iz mjesta Zapuntela na otoku Molatu pokraj Zadra u mreži je pronašao pravu morsku neman

Morski pas
Morski pas (Wikipedia/Ilustracija)
Više o

morski pas

,

Molat

,

Dinko Martedić

Ribar Dinko Martedić s otoka Molata izvukao je jutros u svojoj mreži 10 metara dugog i nekoliko tona teškog morskog psa, koji se po svemu sudeći zapetljao u mrežu i uginuo. Martedić pretpostavlja da se radi o "planktonašu". Kad su on i njegov kolega izvukli mrežu i vidjeli "ulov", pozvali su Pomorsku policiju, prenosi Hina.

Kako je životinja već bila uginula, policajci su ju fotografirali i ribarima savjetovali da rasparaju mreže i puste ribu da potone. Fotografije jedne od najvećih morskih životinja ikada uhvaćenih u ovome dijelu Jadrana Pomorska policija poslat će stručnjacima Oceanografskoga instituta u Splitu koji će utvrditi o kojoj je vrsti riječ. Pretpostavlja se da je u zadarski akvatorij zalutala slijedeći neki brod.

Dinko Martedić iz mjesta Zapuntela na otoku Molatu pokraj Zadra ispričao je da mu je mreža nestala još u utorak, a sinoć ju je zapazio jedan ribar, nakon čega je zajedno s kolegom išao izvaditi mrežu u blizini grebena Rižnjak, misleći da je zapela za dno. Mrežu su vrlo teško dizali, a kada su je podigli do površine, imali su što vidjeti, ispričao je Martedić.

22.04.2011. 19:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh