« Film
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
KINO EUROPA

Revija hrvatskoga filmskog i videostvaralaštva djece

Ovog vikenda pogledajte što su hrvatski školarci snimili u protekloj godini, a potom provjerite redovni program u kojem je odnedavno i prvijenac modnog dizajnera Toma Forda - OSVOJITE ULAZNICE

Samac
Samac (Kino Europa)
Više o

kino Europa

,

Libanon

,

Tom Ford

,

nagradna igra

,

samac

,

kornjača

,

Anthony Reveillere

Od četvrtka, 23. rujna do subote 25. rujna u kinu Europa traje 48. revija hrvatskoga filmskog i videostvaralaštva djece. U sklopu Revije bit će predstavljena jednogodišnja filmska i videoprodukcija djece i filmsko-pedagoški rad na području izvanškolskih aktivnosti u razvijanju filmske kulture. Realizatori Revije su Hrvatski filmski savez i Osnovna škola Rudeš iz Zagreba.

Osvojite ulaznice na Metro portalu!

Od nedjelje, 26. rujna kino Europa nastavlja s redovnim programom. 'Samac', redateljski prvijenac modnog dizajnera Toma Forda s Colinom Firthom i Julianne Moore pravo je stilsko savršenstvo od filma. Radnja je smještena u šezdesete godine prošlog stoljeća, a prati američkog profesora koji, nakon pogibije partnera pokušava pronaći smisao života.

Ekipa Metro portala pogledala je film Samac prošli tjedan. Samac je zaista stilsko savršenstvo, radnja filma odskače od konvecija filmske industrije te provocira 'finu' tradicionalnu publiku kino dvorana. Film je napet i zanimljiv, izaziva razne osjećaje, od smijeha do tuge, a poruka je prilično duboka, a opet tako jednostavna. Za naš ukus eventulano malo previše golih muških tijela, ali nježnijem spolu to svakako ne bi trebalo smetati, tek nama čistuncima..

U programu je i prošlogodišnji pobjednik Mostre - film 'Libanon' čija se glavnina radnje događa u tenku te dokumentarac očaravajućih podvodnih vizuala - 'Kornjača - nevjerojatno putovanje' u režiji Emmyem nagrađenog dokumentarista Nicka Stringera.

Sve do 11. listopada na prvom katu kina Europa pogledajte izložbu fotografija Puni krug mladog fotografa Tomislava Može.

23.09.2010. 12:21:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh