« Film
objavljeno prije 4 godine i 1 mjesec
SUPER

Restart omogućio besplatno gledanje 20 dokumentaraca

Na volimdokumentarce.net u sljedećim danima bit će dostupni i odabrani naslovi s repertoara Dokukina KIC

Restart
Restart (Arhiva)
Više o

Restart Label

,

besplatni filmovi

U znak potpore globalnim mjerama opreza zagrebački Restart otvorio je svoju online doku-riznicu iz koje će se dvadeset filmova moći pogledati besplatno, a njih stotinjak uz minimalnu naknadu.

Na volimdokumentarce.net u sljedećim danima bit će dostupni i odabrani naslovi s repertoara Dokukina KIC, također po 'kriznim cijenama', a sve u svrhu podizanja kvalitete (kulturnog) života filmofila u vremenima karantene, ali i kao način održavanja nezavisne kulture živom u ovim vrlo nepovoljnim uvjetima, najavljuju iz Restarta.

Među besplatnim naslovima je i "Selfie" talijanskog redatelja Agostina Ferrentea koji ,nakon što karabinjer ubije 16-godišnjaka u napuljskoj četvrti Traiano, dvojici prijatelja daje mobilni telefon i mikrofon s uputom da snimaju vlastiti život kao "selfie" film. 

U filmu "Slava kurvi", redatelj Michael Glawogger donosi priču o prostitutkama i seksualnim radnicama u Tajlandu, Bangladešu i Meksiku i to bez senzacionalizma, lažne patetike i osuđivanja.

Biografski dox "Grace Jones: Bloodlight and Bami" Sophie Fiennes donosi novi pogled na „kraljicu diska", dok "Čovjek delfin" Lefterisa Charitosa otkriva priču i nasljeđe Jacquesa Mayola, legendarnog ronioca na dah čiji je život bio inspiracija Lucu Bessonu za film Veliko plavetnilo.

Uvrštena su i dva hrvatska filma, "Blokada" Igora Bezinovića te dokumentarni hit "Gangster te voli" Nebojše Slijepčevića,a besplatni su još "Ne ostavljaj me", "Svakodnevna pobuna", "Usputna stanica", "Slika koja nedostaje", "Ovo mijenja sve", "Na more" "Beskonačni nogomet", "Braća", "Zadnji u Alepu", "Bez naslova", "Narko kultura", "Umjetnik na odmoru", "Neovisna lista oportunista" i "Ana trg".

Filmovi dostupni uz naknadu od dva do tri dolara

Među naslovima dostupnima za gledanje na volimdokumentarce.net je i dokumentarac "Medena zemlja", o pčelarici Hatidži iz makedonskih planina koji je bio nominiran u čak dvije kategorije ovogodišnjih nagrada Oscar.

U distribuciji Restarta taj uvid u suvremeni odnos čovjeka prema prirodi i krhku ravnotežu ekosustava, dosad je u kinima diljem Hrvatske vidjelo više od pet tisuća ljudi, a od danas je dostupan i online, uz naknadu.

TU su i drugi filmovi o važnim temama našeg doba, a među njima se ističu i nagrađivani filmovi domaćih dokumentarista, "Srbenka "Nebojše Slijepčevića te "Na vodi" Gorana Devića.

Najnoviji film ruskog redatelja Vitalija Manskog "Putinovi svjedoci" otkriva mehanizme iza dolaska Vladimira Putina na vlast, "Bergman: Jedna godina, jedan život" redateljice Jane Magnusson film  o redatelju Ingmaru Bergmanu, nastalom povodom 100. godišnjice njegova rođenja.

 

17.03.2020. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh