« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
STUDENTI:

Rektorskim zborom i Senatom Sveučilišta dirigira resorno Minitarstvo

Studente je u zahtjevima podržao i Noam Chomsky, a peticiju za besplatno obrazovanje do sada je potpisalo 30.000 ljudi.

(Vlado Kos, CROPIX)
Više o

studentski prosvjed

,

Rektorski zbor

,

Ministarstvo znanosti

,

Filozofski fakultet

,

fakultet blokada

,

besplatno obrazovanje

,

Senat Sveučilišta

,

Noam Chomsky

Studenti Filozofskog fakulteta, koji trinaesti dan blokiraju fakultet tražeći besplatno obazovanje, u pozadini ovotjednih odluka Rektorskog zbora i Senata sveučilišta, koji nisu podržali studentske zahtjeve te su zatražili održavanje nastave, vide "dirigirajuću ruku resornog Ministarstva koje se samo ne usudi izaći u javnost, već radije instruira sveučilišta kako da 'sama' riješe problem.

Nezavisna studentska inicijativa za besplatno obrazovanje na današnjoj je konferenciji za novinare još jednom pozvala te institucije da obave svoj dio posla i ispune zahtjeve studenata te prestanu zamagljivati oči javnosti politikantskim odlukama i zaključcima. Dok se to ne dogodi - studenti će nastaviti s blokadom.

Studente je u njihovim zahtjevima podržao i jedan od najpoznatijih svjetskih filozofa i aktivista Noam Chomsky koji im je jučer u pismu poželio uspjeh jer smatra da je njihov zahtjev opravdan, a više ga nema u društvu iz kojega on dolazi.

Studentsku peticiju za besplatno obrazovanje dosad je potpisalo 30.000 potpisnika, izvijestili su studenti.

Izjavu za medije nezavisne studentske inicijative od 2. svibnja možete pročitati na blogu Slobodni filozofski. (hina/metro-portal)

02.05.2009. 16:09:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh